Tänk att vara fyra år och leka i en alldeles ”egen” kyrka. Det blir snart verklighet för alla småttingar som med sina föräldrar besöker Församlingshemmet i Bollnäs.

Bygglaget inom Bollnäs kommuns arbetsmarknadsenhet har precis färdigställt Bollnäs kyrka i miniatyr. Den kommer inom kort att placeras på Församlingshemmets tomt där en lekplats ska iordningställas.
– Vi fick en förfrågan från Kyrkans Ungdom om vi kunde bygga en lekstuga som ser ut som en kyrka, berättar Åke Stridh, arbetsledare på Bygglaget.

Vit korskyrka
Åke Stridh, André Jonsson, Bengt Larsson och sist men inte minst Jonny Hedling har under vintern byggt kyrkan. Det är Jonny som varit lite av ”arkitekten” till kyrkan. Kyrkan är en vit korskyrka med torn av tegel, fungerande kyrkklocka, kyrkfönster och en förvillande lik port som Bollnäs kyrka har. I kyrkan finns altare och bänkar.
– Vi har tagit lite i sänder och provat oss fram och gjort om och förbättrat, berättar Åke Stridh.

Bygglagets verksamhet vänder sig i första hand till Bollnäs kommuns förvaltningar och föreningar. Verksamheten lyder under Arbetsmarknadsenheten.

Bygglaget
Bollnäs kyrka i miniatyr. Snart kan barnen som besöker Församlingshemmet leka i kyrkan som ska placeras på Församlingshemmets tomt.

Bygglaget, Jonny Hedling
Jonny Hedling i Bygglaget hälsar välkommen. Det är han som varit lite av ”arkitekten” till lekstugan. 

Bygglaget11002
André Jonsson, Bengt Larsson, Jonny Hedling och Åke Stridh har arbetat med att bygga Bollnäs kyrka i miniatyr.

Bygglaget15002
I lekstugekyrkan finns altare precis som i Bollnäs kyrka.