I slutspelt förlorade Torsberg första matchen mot Angered men vann sedan mot De Geer från Norrköping och Västerås gymnasium.

Sista matchen mellan De Geer och Angered slutade i total skandal då Angeredsspelarna i slutsekunderna attackerade domarna och slängde in stolar och glasflaskor på planen. Domarna valde att avblåsa matchen med 15 sekunder kvar att spela.

Svenska Skolidrottsförbundets disciplinkommitté sammanträdde förra tisdagen och kom till följande beslut: Angereds Skol-IF diskvalificeras från innevarande års Skol-SM och deras resultat stryks. Dessutom får de ej delta i nästa års Skol-SM.

I och med att Angereds stryks från Skol-SM står Torsbergsgymnasiet som segrare i skol-SM!!

image2 webb

Detta är den största fotbollsframgång för hälsingsk fotboll på många år! Killarna gjorde en fantastisk match mot silvermedaljörerna De Geer som man slog med 4-2. I Bollnäslaget finns massor av talang och man kan se några kommande storspelare i laget. Coach Oskar Sjöholm har gjort ett fantastiskt jobb under året och fått ihop dessa grabbar att bli ett bra team.

Angered har nu tre veckor på sig att eventuellt överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden. Sker inte så är Torsberg svenska mästare och guldmedaljerna kommer att utdelas i samband med studentfestligheterna den 10 juni.


Bertil Lundquist
Biträdande rektor
Torsbergsgymnasiet

image3 webb