Kajsa Mellner DaxbergKajsa Mellner Daxberg, 56 år, idag avdelningschef för grundskolan i Skövde kommun och tidigare biträdande skolchef för förskolan och grundskolan, blir ny förvaltningschef för Bollnäs kommuns för- och grundskolor.
– Det ska bli riktigt roligt och spännande att utveckla Bollnäs skolor, kommenterar hon.

Kajsa Mellner Daxberg hade sin första arbetsledande befattning redan 1980. Hon är i grunden utbildad fritidspedagog och har bland annat arbetat i Järvsö. Sina rötter har hon i Västerbotten där hon växte upp. Hemmabasen finns i Järlåsa, ett par mil utanför Uppsala. Där finns hennes man och i trakten runt omkring de fem sönerna med familjer. Hon kommer att bo kvar i Järlåsa, men ha en lägenhet i Bollnäs.
– Jag blir långpendlare som jag brukar säga. Arbetet kan kräva mycket och då räcker det inte med att veckopendla.

Kajsa Mellner Daxberg har företrädesvis haft ledande befattningar inom förskolan och grundskolan i Uppsala och Östhammars kommuner.
– Jag känner mig väldigt hemma i den sfären och tycker att jag behärskar de skolformerna bäst även om jag har kunskap om gymnasieskolan.

Från och med i höst övergår gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Bollnäs till Hälsinglands Utbildningsförbund.

Arbetet är värdefullt, men fritiden betyder också mycket framför allt sång och musik. Hon sjunger i kör och är med i ett tvåmansband. Sen gillar hon att arbeta i trädgården.
Kajsa Mellner Daxberg räknar med att tillträda sin befattning efter sommarsemestern. Hon hade tidigare beslutat lämna Skövde kommun efter den omorganisation som genomförts.

Skolchefen Eva Eklund som nu ansvarar för för- och grundskolorna kommer att arbeta kvar i förvaltningen. Tommy Lindvall, skolchef för gymnasieskolan och vuxenutbildningen kommer att övergå till Hälsinglands Utbildningsförbund.

Kajsa Mellner Daxberg, tillträdande förvaltningschef