Nu blommar det i planteringarna i Colliniparken i Kulturkvarteret. Scenen är på plats och det första framträdandet skedde på Förskolans dag. Nu är upprustningen av parken klar och hela arbetet har präglats av samarbete och återbruk.
Det är park- och gatuenheten som i samverkan med kommunens stadsarkitekt Bashir Hajo utformat parken. Parkchef Ingalill Rundgren har lett arbetet.
– Vi har haft mycket kontakt med biblioteket som är närmast parken, berättar hon.

DSCF8284 webb

Återbruk
Kantstenen som använts är begagnad efter vägarbeten, matjorden kommer från arbeten på Blomkransen etc.
Nu finns en scen mot Kulturskolan, fina gräsmattor, gångar och parken är allmän uppsnyggad.
Nya lekskulpturer har införskaffats.
Inga bilar tillåts i parken. Här ska det finnas möjlighet för barnen att leka fritt, kanske besöka bibblan och köpa en glass i turistbyrån soliga dagar.

DSCF8286 webb

En oas att räkna med
Med små medel och mycket återbruk har Colliniparken blivit en oas att räkna med i Bollnäs.
– Vi är stolta över det vi har åstadkommit, menar Urban Kling, gatuchef och Ingalill Rundgren, parkchef. Vi vet att folk kommer att hitta hit.
Redan i dag är lekredskapen upptagna av glada, lekande barn.

DSCF8295 webb

Samarbete
– Vi kan åstadkomma mycket om vi samarbetar och kostnaderna för parken har halverats i och med att vi återanvänt material som vi redan har, framhåller Urban Kling.
Fler evenemang är att vänta i Colliniparken. Redan på måndag kväll blir det musik i Colliniparken då Bollnäs Blås uppträder. Det är ett arrangemang vid Musik vid Ljusnan.