I dagarna två celebreras funktionshinderdagen. Den började igår torsdag och fortsätter i dag fredag på Kulturhuset i Bollnäs.

Det är Bollnäs kommun och Tillgänglighetsrådet med Louiza Edlund, tillgänglighetssamordnare, i spetsen som planerar och arrangerar dagarna där fokus är på funktionshinder. Temat i år är Kultur och hälsa. Intressanta föreläsare, sång och musik och mingel bland utställare fyller dagarna.
– Det är bra för oss att visa upp intresseföreningarna så att man får en förståelse för de här frågorna, betonar Louiza Edlund.
I år är också Söderhamns, Ljusdals och Sandvikens kommuner samt Region Gävleborg medarrangörer.

Systrarna Izabella Bergqvist och Cizilia Bergqvist
Systrarna Izabella Bergqvist och Cizilia Bergqvist representerade Psoriasisföreningen. Cizilia (till höger) har psoriasis. I början tyckte hon det var ”skämmigt”, men så är det inte i dag. – Det är viktigt för oss att synas och jag vet att jag inte är ensam.

Bollnäs kommuns Anhörigstöd
Bollnäs kommuns Anhörigstöd informerade. – Vi vill gärna nå ut, berättar från vänster Inger Ekholm, Elin Rosén, praktikant från Torsbergsgymnasiets vårdlinje och Eva Sköld.
Anhörigstöd riktar sig till många olika människor. Ta gärna kontakt, uppmanar Inger, Elin och Eva. Här kan du läsa mer om Bollnäs kommuns Anhörigstöd.

Ray Persson, Lillemor Forslund och Björn Bohman.
Ray Persson, Lillemor Forslund och Björn Bohman företrädde Neuroförbundet Södra Hälsingland. De deltar gärna i Internationella funktionshinderdagen på Kulturhuset i Bollnäs.

Afasiföreningen deltar alltid på Funktionshinderdagen.
Afasiföreningen deltar alltid på Funktionshinderdagen. Afasikören brukar också sjunga. I år visade de också upp tavlor och berättade om sin verksamhet. Från vänster Signild Karlsson, Gunnar Jonsson, Maj-Lis Olsson och Kerstin Hansson.