Nu förstår jag – och jag hade till och med bra på provet”.
Det är bara en av de kommentarer som ”producenten” Micke Sundström, matematiklärare på Granbergsskolan får för sina Pep-online-filmer. Lovorden kommer också till barn- och utbildningsförvaltningens synpunktshantering. 

– Vi får beröm från elever och föräldrar från hela landet som använder sig av skolans filmer säger verksamhetsstrateg Christina Bratt.

Micke Sundström, matematiklärare på Granbergsskolan och från och med i höst på Alirskolan, tycker det är roligt att ungdomarna uppskattar filmerna.
– Det har blivit större spridning av filmerna än jag trodde.
– Ofta går det till så att jag får en idé och testar den på Niklas Östlund, kommunens IKT-pedagog, och så kör vi. Filmerna blir som en extra hjälp till både elever och föräldrar.
– Jag tror ungdomarna uppskattar att det är en återkommande bekant röst och dialekt. Sedan hösten 2012 har filmerna 380 000 visningar.

Toppar gör filmen om hur man förenklar uttryck med parentes. Länk till film om uttryck och parentes.  
En film som merparten tittar på från början till slut är filmen om omkrets och area. Länk till film om omkrets och area

Att filmerna är uppskattade märks inte minst på våren inför de nationella proven. Då fördubblas besöken till filmerna.
– Det här kan utvecklas hur mycket som helst och jag brinner för att utveckla undervisningen och få fler elever att förstå matematik, säger Micke Sundström.

Till barn- och utbildningsförvaltningens synpunktshantering är det inte så vanligt med positiva lovord, men pep-online röner stor uppskattning.
Så här skriver exempelvis en mamma:
”Superbra online-mattesida! Jag ville tacka för Micke Sundströms Matteövningar på webben. Vi bor inte alls i Bollnäs men min dotter behöver öva upp sina ekvationer och jag har lovat hjälpa henne genom att leta upp tal på lagom nivå. Otroligt värdefullt att kunna få "låna" era övningar. Tack!”

Pep-online finns också för fler ämnen. Matteövningarna har dock funnits längst.

www.bollnas.se/peponline

Micke Sundström

Micke Sundström