Det blir Tina Mansson-Söderlund, 52 år, som blir ny socialchef i Bollnäs. Tina är ett välbekant ansikte i Bollnäs kommun efter sex år som MAS – medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Tina Mansson-SöderlundTina Mansson-Söderlund är i grunden sjuksköterska. Hon kom till Bollnäs kommun från dåvarande Arbetsmiljöutveckling. I dag är hon MAS/stabschef. Hon gillar utmaningar och tycker själv att hon har haft ett fantastiskt yrkesliv.
– Nu går jag från att granska verksamheten som MAS till att leda den. Jag vet att det finns duktiga och framför allt engagerade medarbetare och en väldig lojalitet mot verksamheten.

Hon är väl medveten om vilka utmaningar som väntar socialförvaltningen i olika frågor och då måste man vara beredd att tänka om när det är nödvändigt.
– Vi kommer att tvingas att vända på slantarna och vi måste vara attraktiva som arbetsgivare för att rekrytera nya medarbetare i dag och i framtiden.
Och betonar Tina Mansson-Söderlund:
– Vi måste tänka mer koncern i verksamheterna. För invånarna saknar det betydelse vilken verksamhet som har ansvar. De vill få den hjälp de efterfrågar.
– Det känns som en utmaning och väldigt kul att leda socialförvaltningens verksamhet, säger Tina Mansson-Söderlund.
Hon tillträder tjänsten som socialchef den första maj. Annika Placido som varit tf socialchef och socialchef sedan i höstas har sagt upp sig. Hon kommer att arbeta kvar i Bollnäs kommun fram till sommaren.