Nu har klasserna som kom med förslaget Alirskolan till den nya centrala högstadieskolan i Bollnäs fått sina priser. Det skedde vid en ceremoni på tisdagsförmiddagen. Kristoffer Lindberg, barn och utbildningsnämndens ordförande, förrättade prisutdelningen och berättade att han själv studerat på skolan då den hette Gärdesskolan.

Känns ärofyllt
– Redan när jag gick i skolan för tio år sen pratade man om att renovera den. För mig känns det ärofyllt att stå på den här platsen i dag och dela ut priser.
Tre klasser hade föreslagit Alirskolan i den namntävling som genomförts bland kommunenselever i årskurs 6, 7 och 8. Björktjära skola klass 6 A, Granbergsskolan 7:1 och Granbergsskolan 8:3 blev vinnare stod för namnförslaget Alirskolan som juryn fastnade för. Kristoffer Lindberg berättade om juryarbetet. Omkring 70 förslag kom in och 54 av dem var unika.

5000 kr till varje klass
De tre klasserna får 5000 kr vardera för att göra något roligt tillsammans för. Adam Wendin och Elin Lundmark, Björktjära skola, klass 6 A, Hampus Tangfeldt och Bianca Davidsson, Granbergsskolan, 7:1 samt Jossan Nordén och Rasmus Andersson, Granbergsskolan 8:3, representerade klasserna och fick motta priser.

Ny skola till hösten
De tre klasserna med rektor, lärare och förvaltningschef samt byggledare deltog i prisceremonin. Thomas Sköldborn från Kulturskolan framförde en fanfar till pristagarna.

Till hösten ska skolan vara inflyttningsklar och då flyttar högstadieeleverna från Granberg till Alirskolan.