Ungefär 50 personer samlades under tisdagsförmiddagen i Arbrå för invigning av det nya hyreshuset på Stationsesplanaden. Kommunalråd Marie Centerwall höll invigningstal och klippte det klassiska bandet med hjälp av Ulf Nyrén, ordförande i Bollnäs Bostäder och Lena Sund Berglund, vice ordförande i Bollnäs Bostäder.

Invigning av nybyggda lägenheter i Arbrå

- Arbrå är ett mysig och trivsamt samhälle med entreprenörsanda. Här finns ett stort engagemang i föreningslivet, sa Marie och nämnde Friluftsfrämjandet, Bollklubben och Hembygdsföreningen som exempel.
- Tillgången till attraktiva bostäder blir allt viktigare för utvecklingen av Bollnäs kommun, och Arbrå är en viktig del av den. För oss i kommunledningen är det viktigt med utveckling i hela kommunen och för mig känns det extra roligt att vi kan erbjuda nybyggda bostäder just här.
Den här nybyggnationen gör det möjligt för de som vill bo kvar på orten att göra det, och samtidigt få ett tillgängligt och bekvämt boende, fortsatte Marie Centerwall.

Efter ceremonins slut serverades alkoholfritt bubbel och snittar. Besökarna fick även möjlighet att gå på visning i två lägenheter.

Det nybyggda huset rymmer åtta lägenheter om två eller tre rum och kök. Bollnäs Bostäder påbörjade bygget i mitten på oktober förra året. Senaste byggnationen av flerfamiljshus i Arbrå var 1993. Då byggdes Höstsol och Rosengård, en del av Ängslunda.

Vill du veta mera om lägenheterna i Arbrå, besök Bollnäs Bostäders webbplats www.bollnasbostader.se