Välkommen till lärardagen i Bollnäs den 15 februari klockan 14.00-16.00 på Kulturhuset i Bollnäs.

På lärardagen möter du studenter och utbildningsansvariga från Högskolan i Gävle som berättar om hur det är att läsa till lärare och att plugga på högskolan. Du träffar yrkesverksamma lärare i kommunen som berättar om sin yrkesroll och om sin studietid. På plats finns även arbetsgivare som ger sin bild av den stora efterfrågan av utbildade lärare.

Kom och låt dig inspireras och ta reda på mer om lärar­utbildningarna, vad yrket innebär och hur framtidsutsikterna ser ut.

Lärardagen är den 15 februari klockan 14.00-16.00 på Kulturhuset i Bollnäs. Tidigare under dagen (klockan 10.00) får gymnasieelever ta del av samma upplägg i Torsbergsgymnasiets aula.

På Hälsinglands Utbildningsförbunds webbplats finns filmer där lärare i olika områden (förskollärare, grundskollärare, högstadielärare, yrkeslärare och gymnasielärare) berättar om valet och vägen till läraryrket.

Det är Bollnäs kommun, Hälsinglands Utbildningsförbund och Högskolan i Gävle som tillsammans arrangerar lärardagen för att uppmuntra fler att söka sig till lärarutbildningar och läraryrket.

Välkommen och låt dig inspireras!