På alla hjärtans dag erbjöd vi drop in-vigsel i Stadshuset för kärlekspar!

Med dekorationer i kundcenter, sessionssalen och i Hälsingerummet där vigslarna äger rum stod vi klockan 13:00 redo att möta kärleksparen. En kort stund senare kom första brudparet och hela stadshuset fylldes av kärlek. Under eftermiddagen blev sex par äkta makar. Vi pratade extra med två av dem.

Monica Bjurman Wikström och Micael Wikström som är bosatta i Bollnäs har varit ett par sedan sju år tillbaka. De kom till stadshuset under Alla hjärtans dag tillsammans med Elin, 13 år, som är dotter till Micael. Micael friade till Monica redan för tre år sedan på en finlandsfärja. När de såg att det skulle vara drop in-vigsel i stadshuset via Bollnäs kommuns Facebooksida bestämde de sig för att göra slag i saken. Efter vigseln firar paret tillsammans med Micaels dotter Elin genom att gå på restaurang. Paret har hållit det hemligt att de ska vigas och Monica berättar finurligt:

- Vi har fyra vuxna barn som inte vet att vi är här och gifter oss idag.

- Det som gjorde att vi valde att gifta på det här viset är ett billigt och bra alternativ, nu kan vi göra något annat roligt för pengarna, säger Micael.

Det går inte att ta miste på att han är stolt som en tupp.Anders Burgström och Irina Kukushkina träffades för sju år sedan tack vare deras gemensamma vän Louiza Edlund, tillgänglighetssamordnare på Bollnäs kommun som agerade vittne under vigselakten. Det var även Louiza som tipsade om drop in-vigseln i stadshuset.

- Vi tyckte att det var speciellt att få vigas på Alla hjärtans dag och bestämde oss för det, berättar Anders.

Paret ska fira med en middag tillsammans med goda vänner och familj för att sedan åka på bröllopsresa till Ryssland. Med som vittne under vigseln var även Anders 26-åriga dotter Malin.

Grattis och all lycka till alla äkta makar önskar vi på Bollnäs kommun!


Följ med in i vigselrummet.


Dekorationerna i kundcenter på alla hjärtans dag.