Igår hade vi besök av EU- och handelsminister Ann Linde (s) och Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad, som visat sitt intresse för Bollnäs och beslutat sig för att komma hit och lära sig mer.

De hade med sig en hel delegation av politiska sekreterare, sakkunniga och ombudsmän samt politiker och tjänstemän från Bollnäs kommun.

växbo lin 586

Dagen inleddes med ett uppskattat besök i Trolldalen, Växbo, för att lyssna på paret Bruce som visade och berättade om Växbo lins verksamhet. Paret Bruce framförde vikten av att skydda ”Made in Sweden” till ministern. Det är inte alltid fallet att andra företags produkter som är märkta med ”Made in Sweden” är tillverkade fullt ut i Sverige. Det kan över tid leda till att uttrycket förlorar sitt värde.

växbo lin5 586

Därefter tog sig delegationen till Arbetsmarknadsenheten i centrum där kommunalråd Marie Centerwall och kommunchef Anders Johansson berättade om Bollnäs kommun med fokus på de insatser vi gör för arbetslösheten, främst genom de extratjänster som skapats för att få unga i arbete, samt om insatserna som gjorts och görs i flyktingverksamheten.