Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

t8

Har du svårt att gå eller har du ett annat handikapp som gör att du måste parkera nära eller i direkt anslutning till det ställe du tänkt besöka? Då kan du ansöka om att få ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

För att få ett sådant tillstånd ska ditt rörelsehinder innebära att du har svårt att förflytta dig från de parkeringsplatser som normalt finns tillgängliga och platsen du tänkt ta dig till.

Du kan även få ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade om du är passagerare. I detta fall krävs det att du inte kan lämnas ensam och att du behöver förarens stöd och hjälp hela tiden utanför fordonet.

Giltighet

Parkeringstillståndet är giltigt i högst 5 år, beroende på vad läkaren skrivit i läkarintyget. Tillståndet är personligt och får endast nyttjas när innehavaren själv färdas i fordonet. Tillståndet är giltigt i hela landet och i de flesta europeiska länder.

Vart får man parkera med parkeringstillstånd?

  • På parkeringsplatser reserverade för rörelsehindrade med tillstånd
  • Under högst 24 timmar i följd där parkering är tillåten mer än 3 timmar men mindre än 24 timmar.
  • Under högst 3 timmar i följd på gågata
  • Under högst 3 timmar i följd där parkering enligt lokal trafikföreskrift är förbjuden eller tillåten under kortare tid än 3 timmar.

Ansökan

Ansök om parkeringstillstånd i den kommun där du är folkbokförd. Kom ihåg att bifoga ett läkarintyg samt ett fotografi i din ansökan.

Ansokan_parkeringstillstand.pdf

Inför semesterperioden

Vill du ansöka om ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade inför sommaren? Kom ihåg att lämna in din ansökan i god tid för att vara säker på att få ditt tillstånd innan semestrarna.

Vi önskar att du kommer in med din ansökan i god tid före midsommar då vi inte kommer skriva ut några tillstånd mellan midsommar och början av augusti.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar angående parkeringstillstånd? Då är du välkommen att kontakta Gatuenheten via https://minasidor.bollnas.se/

Dela på Facebook