Näringslivs- och utvecklingskontoret personal

Vi arbetar för att främja hållbar tillväxt i Bollnäs kommun

Näringslivs- och utvecklingskontorets uppdrag är att skapa förutsättningar för utveckling och tillväxt i hela Bollnäs kommun och vi vänder oss till kommunens invånare, företag, föreningar och offentliga verksamheter.
Har du frågor och funderingar som rör företagande, etablering, rådgivning, finansiering, landsbygds- och turism-utveckling, eller någonting som du tror vi kan hjälpa till med, hör av dig till oss!
Vi har tillgång till olika nätverk på lokal, regional, nationell och internationell nivå.

Bollnäs, möjligheternas kommun, är en spännande kommun med stor potential. En småföretagarkommun i hjärtat av Hälsingland med strategiskt bra läge och goda kommunikationer med bil, buss och tåg inom regionen och till Stockholm, Mälardalen och Arlanda. Vilket betyder goda möjligheter för ditt företag.

Nyhetsbrev:
Se till att få nyheter direkt till din e-post!

Nyhetsbre knapp 29f7d

Aktuellt

2021-11-26
Under 2022 kommer våra företagarcaféer att bli företagarfrukostar! Läs mer och datum och tider


2021-11-24
Missa inte Företagarcafé torsdag 25 november - tema: samverkan. Vi gästas av:
● Magnus Olsson på ICA Kvantum som tillsammans med sin personal jobbat fram ett unikt internt samverkanssätt.
● Anders Malmberg från Orbaden Zip & Climb berättar om hur aktörerna i Orbaden hittat ett bra samverkanskoncept.
Plats: Scandic Bollnäs
Tid: Torsdag 25 oktober kl. 17:00
Anmäl dig här


2021-11-18
Läs vår senaste intervju i serien "Hej företagare" där får ni träffa Killevippens förskola i Hå. Vi fick en pratstund med Angelica, Petra och Therese. De är föräldrar till några av barnen som går på förskolan, men också medlemmar i styrelsen. Killevippens förskola drivs som en ekonomisk förening och är ett föräldra-kooperativ. Det innebär att föräldrarna, genom en vald styrelse, fungerar som arbetsgivare till förskolans anställda. Med stort engagemang och glädje berättar tjejerna om verksamheten.
Läs hela Intervjun om Killevippens förskola (pdf)


2021-11-16
Inbjudan till workshop - framtidens möteserbjudande.
När: Den 25 & 27 januari på Scandic i Bollnäs.
Vem: Du som är ansvarig för ert företags kundutbud.
Vi utforskar framtidens  möteserbjudande. Hur ser din framtida kund ut? Hur fortsätter du vara konkurrenskraftig? Vilka krav ställer framtiden på din  verksamhet? Inspirationsföreläsare: Mikael Genberg. Känd som konstnär, inspiratör och talare. Han har varit  framgångsrik i många olika projekt med allt ifrån ’Undervattenshotell’ till ’Hus på månen’.
Läs mer & anmäl dig här


2021-11-10
Näst ut i vår serie ”hej företagare” är Patrick Lindberg, husbilsentusiasten som säljer ”rullande hem”. Patrick har en bakgrund som mekaniker och säljare, och startade sin verksamhet år 2000. Läs om hur Patrick utvecklat ett koncept för vinterförvaring och vintersäkring, hans tankar framåt, och framförallt tips till dig som funderar på att köpa husbil!
Läs hela intervjun om Patrick Lindberg här (pdf).


2021-11-04
Nästa starta eget-utbildning börjar tisdag 16 november 2021, och arrangeras av Folkuniveritetet.
Läs mer & anmäl dig här


2021-10-29
I vår senaste ”Hej Företagare” kan ni läsa om hemvändaren Åsa som efter 10 år i Stockholm flyttade tillbaka till Hälsingland och bytte karriär. Idag jobbar Åsa som apotekschef på Apoteket Linblomman på Bollnäs Sjukhus.
Läs hela intervjun om Åsa och hennes team här


2021-10-28
Next Day - invite the future - 2021
Ladda upp med ny energi på årets Next Day! Eventet för dig som vill ses fysiskt, bli inspirerad och ta del av den innovationskraft som finns i Gävleborg. Det är tredje året i rad för arrangemanget, där vi laddat en eftermiddag med driftiga föreläsare och inspiratörer.
Datum:1 december
Tid:13:30 -16:00, 16-18, mingel
Plats: Gävle konserthus
Läs mer
Direkt till anmälan


2021-10-20
Vi välkomnar dig som jobbar inom besöksnäringen till frukostträff!
Ni är viktiga och nu behöver vi er hjälp. Målet? Att få fler besökare och etablera Hälsingland som ett av Sveriges TOPP FEM resmål!
Läs mer om frukostträffen
Anmäl dig här

 


2021-10-19
Utveckling Hälsingebygden har fått ytterligare Leader-medel. Projektet är förlängt till och med 2022 vilket gör att det nu finns extra pengar att söka för föreningar, organisationer och företag i området. Läs mer här


2021-10-12
Företagarcafé 28 oktober har temat sommarjobb. Vi gästas av Lars Åsberg, vd på Bollnäs Bostäder samt Anna Hansemon, chef på Boservice. Låt dig och ditt företag inspireras av hur de jobbar med ungdomar och sommarjobb, samt få en exklusiv info om vad som är på gång hos Bollnäs Bostäder. Plats: Scandic Bollnäs kl 17:00. Välkommen!
Anmäl dig här
Mer om företagarcafé


2021-10-12
Stort grattis till alla er aktörer som verkar i Orbaden, ni är den destination som via Visit Sweden fått allra flest besökare till era webbplatser i hela Sverige. Läs mer


2021-09-30
Ikväll har vårt företagarcafé temat IT-säkerhet, och vi gästas av Torbjörn Ahlander som är Bollnäs kommuns IT-chef.
Välkommen att ansluta till det digitala teamsmötet som börjar kl. 17:00
Anslut till företagarcafé 30/9 här


2021-09-27
Finansieringslösningar för energieffektivisering
Torsdag 14 oktober kl 08:00-09:00
Gratis webbinarium för företag i Gävleborg.
Behöver ditt energieffektiviseringsprojekt hjälp med finansiering?
Vill ni slippa en tung investering för att komma igång?
Det finns hjälp att få!
Läs mer & anmäl dig här


2021-09-26
I vår senaste intervju i serien "hej företagare" kan ni läsa om Malin Ahlman, som är Scandic Bollnäs nya hotelldirektör! Från och med den 1 oktober tar hon över efter nuvarande Niclas Jonsson. Malin är idag är driftschef har jobbat på hotellet sedan hon var 23 år. 
Läs hela intervjun om Scandic Bollnäs här (pdf)


2021-09-22
Ett samlat Gävleborg erbjuder regeringen unika möjligheter etablera ny statlig myndighet i Bollnäs.
Sedan 2017 har kommunerna, regionen och länsstyrelsen i Gävleborg arbetat systematiskt tillsammans med målbilden att teckna ett samhällskontrakt med regeringen och nå ökad statlig sysselsättning i Gävleborg, med placeringsorten Bollnäs.
Läs pressmeddelandet


2021-09-20
Missa inte höstens första företagarcafé, torsdag den 30 september kl 17:00 (digitalt via teams).
Kvällens tema är IT-säkerhet och vi gästas av Bollnäs kommuns IT-chef Torbjörn Alander, som kommer att berätta mer om vad du som företagare bör tänka på gällande IT-säkerhet.
Läs mer & anmäl dig här


2021-09-09
Lyssna på vår näringslivsutvecklare Tommy Henriksen som igår gästade P4 Gävleborg Sveriges Radio för att prata om att starta eget. Vill du veta mer om våra starta eget utbildningar eller funderar du över att utveckla ditt företag? Kontakta oss så hjälper vi till!
Lyssna här


2021-08-30
Delta i vår Leverantörsdialog - 8 september
Inför kommande upphandlingar vill vi träffa leverantörer som kan bidra med att öka våra mål i Livsmedelsstrategin att handla från lokala leverantörer. Matvärden medverkar och kan ge upphandlingsstöd för dig som önskar.
Datum: Onsdag 8 september k 15.00-16.30, digitalt via teams.
Välkommen med din anmälan till erik.samuelsson@ovanaker.se
Läs inbjudan (pdf)


2021-08-23
Spännande om företagande i Bollnäs kommun!
I lördags den 21 augusti förvandlades Brotorget i Bollnäs till en spännande utställning med inspirerande företagare, fakta om näringslivet i kommunen, olika intervjuer, underhållning av estetelever, Jakob Trollkarl och tipsrunda. Många tog chansen att till exempel få lära sig mer om hur det går till att starta eget företag. Syftet med arrangemanget var bland annat att uppmärksamma entreprenörer, företagare och företag i vår kommun.
Läs mer och se bilder här


2021-08-12
Vi träffade Per Norin, ägare och vd på Bok & Tryck, som stolt berättar att dom är först ut i Hälsingland att bli ett svanenmärkt tryckeri.
Läs vår senaste intervju med Bok & Tryck i serien "hej företagare".


2021-08-04
Starta-eget-utbildning! start: 8 september
Går du i tankarna att starta eget och har en konkret affärsidé?
Då har du möjlighet att bli en av deltagarna på höstens Starta Eget utbildning!
Läs mer & anmäl dig här


2021-07-21
I vår senaste intervju med Jan-Erik Persson, VD på Excidor, kan du läsa om det högteknologiska företaget med styrsystem i Världsklass! Läs hela intervjun om Excidor (pdf)


2021-07-14
Näringslivs- och utvecklingskontoret håller öppet hela sommaren. Välkommen att kontakta oss om du har några frågor och funderingar som rör företagande och entreprenörskap. e-post: naringslivochutveckling@bollnas.se


2021-07-02
Nu finns senaste intervjun i serien "hej företagare" att läsa. Vi träffade Samuel Friberg, som driver Bollnäs Bilåtervinning i Söräng utanför Bollnäs. Läs hela intervjun om Bollnäs Bilåtervinning (pdf)


2021-07-01
Går du i tankarna att starta eget och har en konkret affärsidé? Då har du möjlighet att bli en av deltagarna på höstens Starta Eget utbildning! Läs mer & anmäl dig här


2021-06-29
Välkommen till Hälsinglands nya magasin Hälsingland-kontrasternas landskap!
Magasinet är ett samarbete mellan de 6 hälsingekommunerna och Hälsinglands företagsambassadörer.
Bläddra i magasin Hälsingland här


2021-06-18
I vår senaste intervju i serien "hej företagare" träffade vi Tapetserare M.Boander från Arbrå, som efter många år som busschaufför är tillbaka till ursprunget, tapetserare. Läs hela intervjun om Tapetserare M.Boander här.


2021-06-09
Region Gävleborg har två nya stödformer att söka för små och medelstora företag i länet:
- ett exportstöd som hjälper företag att nå ut med sina produkter eller tjänster på en internationell marknad
- ett miljöstöd som hjälper företag att miljöanpassa och energieffektivisera sin verksamhet
Läs mer om de nya stödformerna här


2021-06-07
I Finnfara ca 15 km utanför Bollnäs ligger Gårdstunet. En levande gård med djur och närhet till natur. Gårdstunet besöks för att inta vällagad mat gjord med omsorg och lokalproducerade råvaror eller för att njuta av hembakat fikabröd med kaffe. Läs senaste intervjun i serien "hej företagare" om Christina Nyström och Gårdstunet i Finnfara.
Läs hela intervjun Gårdstunet i Finnfara


2021-06-03
Det är mycket prat om hållbarhet just nu. Allt från att produkter till hela företag är eller ska bli hållbara. Eller gröna, miljövänliga, klimatsmarta, cirkulära – listan kan göras lång. Det är inte alltid helt enkelt att förstå vad hållbar utveckling innebär. Via ALMI:s framtidsgenerator kan du få hjälp att utveckla ditt företags hållbarhetsarbete. 
Länk till ALMI:s framtidsgenerator, hållbar utveckling


2021-05-24
Välkommen att delta på Företagarcafé med tema finansiering, torsdag 27 maj kl 17:00
Anslut till mötet här
Läs mer om företagarcafé här


2021-05-24
Vi säger stort grattis till Ljungs Bygg, årets företagare i Bollnäs.
Madeleine Böhnke från Företagarna delar ut pris och läser motiveringen.
Se filmen om Ljungs Bygg - årets företagare här


2021-05-20
Nu finns senaste intervjun i serien "Hej Företagare" att läsa. Vi träffade Micael Häger och Sven Hansson på Dräneringstjänst. Ett familjeföretag som har funnits ända sedan 1955! Läs hela intervjun om Dräneringstjänst här (pdf)


2021-05-17
Sitter du på en riktigt bra idé?
SKAPA-priset är Sveriges största innovationstävling med syfte att ge stöd åt innovativa idéer som kan utvecklas och bli till produkter och tjänster på marknaden. Man kan söka själv eller nominera någon annan. Ansökan görs senast 31 maj 2021. Klicka här för ansökningsformulär


2021-05-12
Vi säger stort GRATTIS till Ren Mobil UF, från Hälsingegymnasiet som igår tog hem två SM-guld i Ung Företagsamhet. De tilldelades pris för "Årets tillväxtföretag" samt "Årets säljare" som gick till företagets vd Moa Abrahamsson. Ren Mobil UF var även en av finalisterna till årets reklamfilm. Vi hoppas detta kan inspirera fler unga i Bollnäs kommun till entreprenörskap. 
Läs mer om Ren Mobil UF
Läs mer om prisutdelningen


2021-04-28
Info om Energikartläggningsstöd.
Till alla tillverkande små och medelstora företag! Nu finns möjlighet att ansöka om ett Energikartläggningsstöd genom Region Gävleborgs ramprojekt Miljöinvesteringar i Gävleborg. Länsstyrelsen deltar med information om Klimatklivet.
Välkommen att delta på ett digitalt Teamsmöte för mer information.

 
Torsdag den 6/5 kl 09:00 – 10:00
Fredag den 7/5 kl 13:00 – 14:00

2021-04-20
Lunchföreläsning, fredag 23 april kl 12.00-13.00
"FRAMTIDSPLANETEN – TRENDFÄRSKA SPANINGAR I ETT UNIVERSUM AV NYA MÖJLIGHETER"
Propell bjuder in till en digital lunchföreläsning med Johnny Sundin.
Läs mer & anmäl dig


2021-04-19
Ekonomiskt stöd till restauranger i Bollnäs kommun
Restauranger, pizzerior och caféer med sittande servering inom Bollnäs kommun planeras nu att få ett ekonomiskt stöd från kommunen. Anledningen är att Covid -19 orsakat en särskilt svår situation för restaurangbranschen på grund av pandemin, ny lagstiftning och rekommendationer som begränsar verksamheten.
Läs mer här

Sommargåva till kommunanställda ska stödja näringslivet
För att visa uppskattning för kommunens anställda i samband med arbetet under pandemin och för att stimulera det lokala näringslivet i Bollnäs, har kommunstyrelsen beslutat att dela ut fem köpmannacheckar à 100 kronor som en sommargåva till medarbetarna.
Läs mer här


2021-03-31
Du som missade vårt senaste företagarcafé med temat Miljö, nu finns filmen att titta på.
Inspelningen är tillgänglig på webben i 14 dagar, till och med 15 april.
Se film från företagarcafé 25 mars


2021-03-26
Omsättningsstöden förlängs för maj och juni
Omsättningsstöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag med minst en fysisk person som delägare att förlängas med månaderna maj och juni 2021. 
Mer om omsättningsstöden


2021-03-25
Bollnäs kommun har utsetts till årets kommun i Ung företagsamhet Gävleborg! Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att utveckla sin företagsamhet och kreativitet.
Läs mer här

2021-03-25
BLI MER FRAMGÅNGSRIK OCH SYNLIG ONLINE
I slutet på mars och början av april erbjuder Google Digitalakademin och Mellansvenska Handelskammaren
kostnadsfria livestreamade kurser för småföretagare. Målet är att hjälpa företag att bli mer synliga och framgångsrika online.
Läs mer & anmäl dig här


2021-03-24
Den 25 mars går årets digitala UF-mässa av stapeln! "Entreprenörskap på riktigt 2021"
Följ livesändningen mellan 11-16, handla i UF-gallerian, besök det digitala mässgolvet och mycket mer på ufmassa.se
För att delta: Går in på www.ufmassa.se och klickar på livesändning


2021-03-19
Möjlighet att ansöka om ett energikartläggningsstöd för små och medelstora tillverkande företag,
genom Region Gävleborgs ramprojekt Miljöinvesteringar i Gävleborg.
Ansök senast 31 maj.
Läs mer om energikartläggningsstödet
Länk till företagsstöd
Korta informationsmöten digitalt den 13 och 14 april.

2021-03-16
Digital lunchföreläsning via Zoom fredag 19/3 - arrangeras av Propell.
Kl 12:15-12:45
Möt start-up företaget Primm som startat sin egna produktion av bars i Edsbyn och hör dem berätta om sin resa från passion till produktion!
Läs mer & anmäl dig här


2021-03-10
Vad visar arbetsmarknadsutsikterna framåt?
Välkommen till en digital information som visar arbetsmarknadens utveckling med avstamp i den senaste arbetsmarknadsprognosen från Arbetsförmedlingen.
Tid: Tisdag den 30 mars kl. 08.30-09.45.
Arbetsförmedlingens företagsrådgivare i Gävleborg bjuder in Dig från näringsliv, offentliga aktörer, utbildare med flera till en presentation av prognosen och om de möjligheter och utmaningar som väntar oss 2021.

Länk till mötet


2021-03-05
Restauranger i Bollnäs, Söderhamn och Ovanåker ges nu möjlighet att hålla sina uteserveringar öppna året runt. Tidigare har uteserveringar endast fått hållas öppna mellan den första april och sista oktober.
Läs mer här 


2021-02-25
Välkommen att delta på en inspirerande digital föreläsning med
Micael Dahlen, Sveriges yngste professor.
"ETT LITET PRAT OM LYCKA"

Anslut till föreläsningen här

DIGITALA Skylten 672x288px Micael Dahlen 17mars e96ad
Datum: : 17 mars
Tid: 14:00-15:00
Plats: Digitalt
Anmälan: Senast 12 mars till naringslivochutveckling@bollnas.se
Föreläsningen är ett samarrangemang mellan Hälsinglands alla näringslivskontor.


2021-02-23
Läs om Mia Vejdeland i vår senare intervju i serien "Hej företagare". Hon startade Bollnäs första hundpensionat & dagis för 20 år sedan. Läs hela intervjun här.


2021-02-22
För att underlätta för företag från Bollnäs kommun att ansöka och ta del av de statliga stöden mm erbjuder Näringslivs- och utvecklingskontoret företag med säte i Bollnäs kommun möjligheten till fyra kostnadsfria konsultationstimmar. Insatsen kan avse hjälp med att ansöka om statligt stöd till följd av Covid-19 eller annan extraordinär konsultation som företag är i behov av till följd av Covid-19. Kontakta naringslivochutveckling@bollnas.se om du vill utnyttja tjänsten.


2021-02-19
Omställningsstöd för aug-feb godkänt av EU
EU-kommissionen har godkänt förslaget om att förlänga omställningsstödet för augusti 2020–februari 2021. Regeringen avser att fatta beslut om de nya reglerna inom kort så att de kan träda i kraft den 25 februari.
Läs mer här

Du kommer att kunna söka stödet hos Skatteverket.
Ansökan för perioderna augusti-oktober och november-december 2020 öppnar den 25 februari.
Ansökan för stödperioden januari-februari 2021 öppnar den 1 mars.
Läs mer här


2021-02-16
Almi bjuder in till ett kostnadsfritt seminarie om generationsskifte i företaget.
Du deltar och ställer frågor anonymt! 16 mars kl 08:00-09:00 via Teams.
Läs mer och anmäl dig här


2021-02-16
Nu finns senasre intervjun i vår serie "Hej Företagare" att läsa. Den handlar om den nya verksamheten Golf Lounge, som öppnat på Heden i Bollnäs. Till artikeln "Från Kazakstan till Hälsingland med förlängd golfsäsong i sikte".


2021-02-12
Den 17 mars startar utbildningen för dig som funderar på att bli egenföretagare, en kostnadsfri digital utbildning vid 6 tillfällen under våren 2021. Läs mer och anmäl dig här


2021-01-12
I maj 2020 utsåg Visma Hälsingegymnasiet i Bollnäs till Årets UF-skola. Utmärkelsen går till den skola i Sverige som under det gångna läsåret har varit bäst på att jobba med entreprenörskap bland eleverna. Priset består av reklamtid till ett värde av en kvarts miljon kronor, och idag börjar Hälsingegymnasiets reklamfilm visas i TV4 Gävleborg.
Läs hela artikeln här
Se filmen


2021-01-07
Almi bjuder in till en föreläsningsserie om: Nya förutsättningar/Nya möjligheter,
12 januari kl: 13:00-14:00 Rickard Lyko
19 januari kl: 13:00-14:00 Lena Sellgren
26 januari kl: 13:00-14:00 Ari Riabacke
Läs mer och anmäl dig här


2020-12-22
Hälsinge Ridupplevelser är vår sista intervju i serien "Hej företagare" för detta år.
Läs om Karolina Svensk och hur hon startade upp sin verksamhet.


2020-12-17
Microsoft presenterar investeringar för att driva på digitaliseringen i Sverige och öppnandet av den svenska datacenterregionen 2021.
Den nya datacenterregionen, som omfattar Gävle, Sandviken och Staffanstorp, kommer öppna under 2021
Läs hela artikeln här


Planerat Town Hall-möten i Gävle/Sandviken 28 januari.
Läs mer här


2020-12-16
Bollnäs Kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2020 i Gävleborgs län.
Läs hela artikeln här


2020-12-11
Läs om Jelena och Ivica Petrovic i senaste intervjun i vår serie "Hej företagare".
Paret kommer från Serbien, och driver idag Sweet Moments och restaurang Nordic.
Läs intervjun här


2020-12-08
Missa inte årets sista företagarcafé, Torsdag 17 december kl 17:00 digitalt.
Utdelning av Silvertranan till årets Företagare 2020 Ottos Bil, samt föreläsning av ägarna Susanne och Magnus Nilsson.
Läs mer & anmäl dig här


2020-12-08
Aktuella projekt och insatser gällande digitalisering
Här hittar du tips på utbildningar, flertalet är gratisutbildningar


2020-12-08
Fri hemkörning
Vi gör det tillsammans!
För att alla på ett säkert sätt ska kunna julhandla lokalt erbjuder nu Bollnäsdraget i samarbete med Bollnäs Kommun gratis hemkörning av julhandeln. Ett stöd till den lokala handeln för att på ett Coronasäkert sätt minska behovet för främst riskgrupperna att behöva besöka butiker. För information om hur tjänsten fungerar gå in på Bollnäsdragets hemsida och läs mer.

2020-12-01
Region Gävleborg förlänger möjligheten att söka omställningsstöd till små och medelstora företag, till 31/3-21.
Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen.
Läs mer på Region Gävleborg, klicka här

2020-11-27
Har ditt företag behov av att flytta ut del av julhandeln utanför butiken? Kontakta Emil på Tekniska kontoret så tittar vi på hur vi kan hjälpa er att lösa det. Emil nås på emil.gothlund@bollnas.se eller 0278-25212

2020-11-24
Ny förordning angående alkoholservering träder ikraft 19 nov. Servering av alkoholdrycker samt alkoholdrycksliknande preparat är förbjudet mellan klockan 22.00 och klockan 11.00. Läs hela förordningen här

2020-11-20
Sandbacka Science Park i Sandviken erbjuder flera digitala event.
4 november - Nytänkande idéer med fokus på omställning
Läs mer & anmäl dig här
9 november - Kraft att förändra - digitalt frukostseminarium
Läs mer & anmäl dig här

2020-11-20
Kristina Snitt är utsedd till ny vd för Mellansvenska Handelskammaren och tillträder den 1 mars 2021.
Läs pressmeddelandet här

2020-11-18
Almi bjuder in till en föreläsningsserie om: Nya förutsättningar/Nya möjligheter.
Omvärlden förändras snabbare än någonsin. Under pandemin har nästan alla företag behövt göra stora anpassningar, snabbt.
Få nya insikter och ny kunskap från branschens experter - delta i Almis serie digitala livesändningar.
Läs mer & anmäl dig här

2020-11-17
Anmäl dig till företagarcafé och en intressant föreläsning om varumärket Hälsingland.
Mötet sker digitalt med start kl 17:00 den 26/11. Alla deltagare får ett exemplar av Hälsingeboken.
Läs mer & anmäl dig här

2020-11-16
Branschträff för Motor- och Transportbranschen Gävleborg
Agenda & anmälan på Semaforens hemsida, klicka här

2020-11-16
Vill du driva Långnäs camping? Anbud ska lämnas senast 15 december.
Mer info & anbudsförfrågan hittar du här

2020-11-13
Snickeri Tallkotten - vår senaste intervju i serien "Hej företagare" finns nu att läsa.
Till intervjun, klicka här

2020-11-12
Flera åtgärder som vidtagits för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas.
Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Läs mer här

2020-11-09
Extrainsatt startaeget utbildning för Gävleborgs alla kommuner
Start 16 november. Läs mer & anmäl dig här

2020-11-06
Digital lunchföreläsning om Design Thinking, 20/11 Kl. 12-13.
Industridesigner ger Sara Rooth en inblick i begreppet ”design thinking”.
Kostnadsfri föreläsning via zoom. Anmäl dig här

2020-11-04
Idag blev ICA Nära i Kilafors Bollnäs Kommuns tredje servicepunkt.
Läs mer om våra servicepunkter här

2020-10-26
Några platser kvar till företagarcafé, torsdag 29/10 på Scandic hotell.
Läs mer och anmäl dig här

2020-10-21
Att köpa ett företag. Digitalt seminarium som handlar om att köpa ett företag där du deltar och ställer frågor helt anonymt. 
Läs mer och anmäl dig här 

2020-10-19
Omställningsstöd för maj och juni–juli 2020 går att söka från och med den 20 oktober, genom en tjänst på skatteverket.se
Läs mer och ansök här

2020-10-16
Läs senaste intervjun i serien "hej företagare" med Joakim Björk på Möbelbutiken. Elektrikern som inte skulle bli företagare.
Till intervjun, klicka här

2020-10-12
Affärskompetens Digilo i samarbete med företagarna i Gävleborg, erbjuder korta utbildningar som hjälper dig bli ännu mer effektiv och lönsam. Läs mer och gör intresseanmälan här. 

2020-10-08
Lansering av Hälsingeboken!
Företagare och föreningar se hit, delta i den digitala lanseringen av Hälsingeboken, och se hur ni kan jobba med varumärket Hälsingland. Läs mer här
Direktlänk till anmälan här

2020-10-06
Anmäl dig till höstens andra företagarcafé 29/10 på Scandic hotell i Bollnäs.
Läs mer och anmäl dig här

2020-10-02
Läs intervjun med företagaren Jenny Sandfors som äger och driver webbföretaget Internetform.
Till intervjun, klicka här

2020-10-02
Har ni planer på att expandera genom internationell handel? Gäller alla typer av branscher, ansök om ekonomiskt stöd senast 31 oktober.  Läs mer och ansök här.

2020-10-01
Nytt erbjudande för att starta och driva innovation i mindre företag
Från 1 oktober kan etablerade små och medelstora företag söka finansiering för projekt som har hög grad av innovation och är i tidiga utvecklingsskeden. Aktiebolag kan söka upp till två miljoner kronor för projekt som ska leda till nya och hållbara produkter, tjänster eller processer. Läs mer här

2020-09-29
Den 6 oktober sänder ALMI live med försäljning av företag som tema. Du som deltar kan vara helt anonym och ställa dina frågor utan att ditt namn syns. Läs mer och anmäl dig här

2020-09-28
Den 19 oktober börjar "starta-eget" utbildningen för dig som funderar på att bli egenföretagare, en kostnadsfri digital utbildning. Läs mer och anmäl dig här