unikumlarge dark

 

I Bollnäs kommun jobbar skolorna med det digitala verktyget Unikum för att dokumentera elevernas lärande samt kommunicera med er vårdnadshavare.

Målet med Unikum är att stärka likvärdigheten, rättssäkerheten och det systematiska kvalitetsarbetet på alla nivåer, få en samlad dokumentation över skolans verksamhet samt förenkla kommunikationen mellan skolan och hemmet.

Unikum är ett webbaserat IT-verktyg och gör det möjligt för dig som vårdnadshavare att följa skolans arbete och ditt barns utveckling och lärande. 

E-legitimation

För att logga in behöver du e-legitimation/BankID. Läs mer om e-legitimation här extlink2

Unikum via mobil och surfplatta

Genom den kostnadsfria appen "Unikum Familj" så att du enkelt kan logga in via din mobil eller surfplatta. Appen finns både i App Store och i Google Play.

Unikum Familj AppStore GooglePlay

Unikum via dator

Surfa in på adressen https://start.unikum.net och välj ”Andra sätt att logga in” och sedan Bollnäs kommun.  

Problem att logga in?

Du kan testa din e-legitimation här: Testa e-legitimation extlink2

Om den inte fungerar så ska du kontakta din utgivare av e-legitimationen, vilket vanligtvis är din bank. Om din e-legitimation fungerar på testsidan ovan men inte när du försöker logga in, tar du kontakt med skolans tekniska support, se kontaktinfo till höger.

Kom igång med Unikum

Filmen nedan beskriver allt du behöver veta för att komma igång med Unikum.

 

Länkar

På Unikums hemsida kan du själv läsa mer om systemet, se informationsfilmer och ta del av kommentarer kring detta verktyg från vårdnadshavare från andra förskolor.

 

 

 

 

Tyck till här!