Välfärdsteknik för mig som personal

 

 Vimpol23

Digitala planeringstavlor
Ett digitalt planeringsverktyg som visar de dagliga insatserna som ska utföras och påminner så att inget blir bortglömt

 

Digital tid och insatsregistrering samt dokumentation
Planering och uppföljning av beviljade insatser, registrering av utförd tid för rätt debitering och dokumentation kopplat till verksamhetsprogram för ökad kvalité för brukare

 

Digital läkemedelssignering
En app i mobil eller surfplatta där omvårdnadspersonal signerar när de överlämnat medicinen till brukaren. Systemet larmar vid försenad/utebliven signering

 

Taligenkänning
Teknik som låter datorn använda din röst istället för att du ska skriva för hand eller på tangentbordet.
Texten hamnar direkt i verksamhetssystemet, vilket innebär att mindre tid läggs på dokumentation och att resurserna nyttjas mer optimalt.

 

Exorlive
är ett träningsverktyg som skapar träningsprogram med färdiga träningsövningar som visualiseras med videos och bilder till kunder för inspiration till fysisk aktivitet. Verktyget används framförallt av fysioterapeuter för att på ett pedagogiskt sätt visa samt skapa personliga träningsprogram/upplägg.

 

 

 säng

Vendlet
Vendlet är ett helautomatiskt vändsystem för sängliggande brukare med begränsade resurser. Vendlet innebär ett ökat välbefinnade för brukaren och en bättre arbetsmiljö för personal. Läs mer om Vendlet i Bollnäs kommuns äldreomsorg på Vendlets hemsida: Vendlet i äldreomsorgen i Bollnäs

 

 

StandUp lyftstol
Äldreomsorgen i Bollnäs har tillgång till fyra StandUp lyftstolar. Med hjälp av StandUp, kan en ensam medhjälpare snabbt, säkert och enkelt assistera en person som ligger på golvet och inte kan komma upp på egen hand. StandUp lyfter tryggt och bekvämt upp brukaren i en sittande position, redo för uppresning eller överflyttning till en rullstol.
StandUp är mycket enkel att alltid ha nära till hands. Den arbetar tyst, kräver ingen montering och användarinstruktionerna finns alltid tillgängliga direkt på produkten.

 

 

 Phoniro nyckelfria lås b

Nyckelfria lås
Phoniro- låsöppning utan nyckel. Detta är en låsenhet som monteras på insidan av din ytterdörr och ersätter det befintliga vredet utan åverkan på dörren. Med hjälp av en mobiltelefon öppnar och låser hemtjänstens personal din dörr. För dig blir det ingen skillnad eftersom låset fungerar som vanligt från både in- och utsidan och tillsammans med nyckel.

 

stadriob

Städrobot
Sköter städningen medan personalens tid kan nyttjas på ett bättre sätt.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Ingela Hedblom
Verksamhetsutvecklare
Tel:  0278- 269 81

Malin Zetterström
Verksamhetsutvecklare
Tel: 0278 - 257 79