Oro för läget i omvärlden

Det är många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget i och med kriget i Ukraina. På den här sidan samlar vi relevant information och länkar för privatpersoner, myndigheter och företag.

Vad gör Bollnäs kommun?

Läs om vad vi som kommun gör för arbete med anledninga av kriget i Ukraina. Sidan uppdateras löpande.

Bollnäs kommuns arbete i och med kriget i Ukraina

För dig som privatperson

Hos Myndigheten för samhällskydd och beredskap finns information till dig som söker råd om hur man kan agera som privatperson.

Till msb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gäller för personer som söker sig till Sverige?

Migrationsverket har samlat information om situationen i Ukraina och vad som gäller för personer som söker sig till Sverige med anledning av konflikten.

Till migrationsverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som kommer till Sverige från Ukraina

På krisinformation.se finns samlad information till den som kommit till Sverige från Ukraina.

Till krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om kris och beredskap här på bollnas.se

På sidan Kris och beredskap här på bollnas.se hittar du massor av bra information om krisberedskap, skyddsrum, om hur vi samverkar i länet med mera.

För organisationer och företag

Hos Myndigheten för samhällskydd och beredskap finns stöd och goda råd för organisationer, myndigheter och företag som vill utveckla sin beredskapsförmåga.

Till msb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

30 mars 2022 kl. 09.56