Kartan över oss

Film och teater
Kartan_webbkit_BOLLNAS_1920x1080
Datum: söndag, den 18 oktober 2020 15:00

Plats: Träkyrkan

För första gången någonsin bjuder Riksteatern in till en GPS-programmerad ljudpromenad i landsomfattande format. Kartan över oss är en vandring genom det inre landskap som uppstår när vi försöker tänka på framtiden. Premiären äger rum på 40 orter samtidigt och Bollnäs är en av dem.  

Kartan över oss är en kartläggning för att förstå vad det innebär att möta det som ligger framför oss. En berättelse om vår gemensamma framtid som publiken utforskar genom att vandra runt på sin egen hemort. Det är ett samarbete med den fiktiva myndigheten ”MESB” (Myndigheten för emotionell och själslig beredskap).

För att uppleva verket använder du din egen mobil och egna lurar. Mobilen behöver ha tillgång till internet och GPS. Genom att sedan besöka olika platser på orten växer kartan och berättelsen.

- Kartan över oss är en landsomfattande undersökning som MESB genomför tillsammans med riksteaterföreningar över hela landet. Uppdraget är att kartlägga medborgarnas olika känslor inför mötet med framtiden, vilket publiken bjuds in att delta i. Myndigheten har utvecklat en särskild app som alla i publiken laddar ned till sin mobil. Där börjar det, berättar det konstnärliga teamet.

Kartan över oss är en unik satsning då det är första gången Riksteatern presenterar ett verk i form av en hörlursvandring.

I Bollnäs är Bollnäs Riksteaterförening arrangör. Premiären är den 19 september kl. 15.00. Publiken samlas vid Träkyrkan (Bollnäs Teaterverkstads nya lokal) för att starta vandringen. Den är ca 2 km lång och tar max 90 min att genomföra.

Vandringen är gratis men du måste ha biljett. Biljetter bokas hos Inger Öberg, 073-181 44 92.

Ytterligare två föreställningar planeras för allmänheten i Bollnäs:
Söndag den 18 okt kl 15.00
Lördag den 7 nov kl 15.00

Lokal kontaktperson är Lotta Norell, 070-60 582 60, Bollnäs Riksteaterförening.
Vandring kan också bokas andra tider för grupper, t ex arbetslag eller skolklass.

 

Konstnärligt team
Konstnärligt koncept och manus Lisa Färnström och Joakim Rindå
Komposition och ljuddesign Hampus Norén
Röst Johanna Hermann Lundberg med flera

För mer information:

https://www.riksteatern.se/kartanoveross/

 

Godkänner du att ditt evenemang publiceras på den digitala skylten på Gärdet?
Ja

 

Alla datum


  • lördag, den 7 november 2020 15:00
  • söndag, den 18 oktober 2020 15:00
  • lördag, den 19 september 2020 15:00