Skriv ut

Kyrkbåtsrodd

Kyrkbåtsrodd

Absolut en aktivitet värd att prova om du inte gjort det!

Ett underbart alternativ att färdas på vattnet där ni slipper bullret från en motor. Utan problem kan ni glida genom vassen och över näckrosor. Spännande lagarbete kombinerat med en stilla rodd. Kyrkbåtarna tillhör en gammal tradition som hållits vid liv i över tusen år. Båtkonstruktionen härstammar från järnåldern, men efter att Sverige kristnandes användes båtarna, som byggdes i byarna längs älven och vid våra sjöar, till att framför allt föra byborna till kyrkan på söndagen – därav namnet kyrkbåtar.

Passar både de som vill ha ett motionspass och de som vill ha en stunds avkoppling, tempot bestämmer duI Vallsta/Orbaden (längs Ljusnan) arrangeras motionsrodd på söndagar maj-september och utflyktsrodd i juli. I Freluga (Voxsjön) arrangeras motions- och utflyktsrodd på måndagar kl 19 under juni, juli och augusti. Tag med egen fikakrog och badkläder. 

Är ni en grupp om minst 6 personer går det att hyra en egen kyrkbåt med styrman även andra dagar och tider under säsongen. En populär aktivitet för företag och föreningar eller till bröllop.

För mer information om tider och gruppbokning, besök Arbrå kyrkbåtsroddares hemsida eller Woxsjöns kyrkbåtsroddares hemsida

 

Telefon: Arbrå kyrkbåtsroddare 072-224 57 32 (sms). För bokningsförfrågan (och andra frågor) skicka ett sms så ringer de upp dig.
Telefon: Woxsjöns kyrkbåtsroddare 0278-391 63
070-289 99 49