En fåtölj i avslappnande miljö

Vallen Remote Hotel

En ombyggd gammal fäbod från mitten av 1800-talet, som idag erbjuder dig återhämtning och njutning mitt i Hälsinglands skogar.

Här finns varken el eller indraget vatten men väl öppen spis, linnelakan och kristallglas. Interiören består av en blandning av allmogeföremål och svenska designklassiker i en inspirerande kombination.

I huset finns även kaffe och te, linnebadhanddukar, vedspis, kyl, gasolspis och färskt källvatten för det närmaste dygnets dryck och hygien. Vid incheckning får ni med er en matkorg med kvällens bokade middag samt frukost. Det är också då ni får nyckel och de exakta koordinaterna till stugans läge. Stugan har totalt två bäddar.

I det gamla stallet finns en underbar vedeldad bastu med skogen som utsikt. Här finns också en förbränningstoalett och vatten som värms runt den vedeldade bastuugnen och som du sedan kan blanda upp med kallt källvatten och hälla över dig, ”fäboddusch”.

Omgivningarna runt Vallen bjuder på skog, grusvägar och insjöar. I ladan finns två cyklar att låna för att ta sig till sjön som ligger ca 2 km från stugan och där kan man ta sig ett dopp. Eller varför inte vandra i skogarna runt stugan och se vad naturen har att erbjuda i form av bär och svamp. Det går också bra att bara sitta på trappen och njuta av lugnet och friden i skogen.

Vallen Remote Hotel är öppet för boende under sommarmånaderna. Bokningen är öppen året runt.

Kontakt:

Adress: Växbo 3041, 821 95 Bollnäs
Telefon: 0278-666 200
E-post: info@vaxbolin.se
Webbplats: Växbo lin Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 juni 2022 kl. 12.43