1800-talstorp i Finnskogen

Boende i 1800-talstorp i avskilt läge i Stenbo intill Belsbo, i Finnskogen.

Trivsam lantligt torp med tre rum och kök, fördelat på två våningar. 2 sovrum i varierande storlek samt vardagsrum med bäddsoffa och kamin för kulna kvällar. Dessutom två extra bäddar i sommarrum. Under sommartid, naturligt ljus dygnet runt, men mot augustikvällar behövs belysning som sker med oljelampor och levande ljus (ej el). Torrtoa inomhus.

Stort, ljust välrustat bondkök med gott om husgeråd, vedspis, vedpanna som värmer alla rummen vid kyliga kvällar (ved finns i vedbod). Gasolkök med två plattor och rinnande gott källvatten i köket. En trappa upp terrass med rottingsoffa och två rottingstolar. Tomten är stor och trivsam, och ger möjlighet lek och bollspel. På tomten finns även ett härbre med vedeldad bastu, i förrummet rinnande kallt vatten som man kan värma i pannmur på en storgryta. Stort utedass.

För dig som vill komma bort från storstadsmiljön, är Stenbo är ett fantastiskt ställe att koppla av och ”ladda om batterierna” på. Totalt fri från stress och vardagliga ”måsten”. Det finns flera sjöar i området, men inom cykel/gångavstånd (2 km) ligger närmaste badsjön Flugen, för ett möjligt morgonbad eller fiske. I skogarna runt Stenbo kan du ströva runt. Det finns blåbär, lingon och även hjortron att ta med sig hem.

Närmaste större samhällen är Bollnäs alternativt Kilafors, där finns affärer (18 km). Om du tycker om att gå på loppisar så är utbudet runt omkring i området stort!

Egna lakan och handdukar medtages, husdjur är tillåtna.

Öppet: Juni - augusti.

Kontakt:

Värd: Liisa och Holger Hammar
Adress: Stenbo, Belsbo 9412, 821 92 Bollnäs
E-post: liisahammar@hotmail.com
Telefon: 08-651 82 99, 0155-74 661, 070-321 22 46

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 februari 2022 kl. 16.43