Artikel-bild

Hittaut Bollnäs 2023

Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runt omkring vår kommun.

På kartan finns det så kallade checkpoints markerade med ringar. Dessa är uppdelade i fyra olika svårighetsgrader: grön, blå, röd och svart. Grön är lättast och svart är svårast (precis som i slalombackar).

Checkpoints är utmärkta i naturen i form av en aluminiumstolpe med en bokstavskod. Din uppgift är att hitta dem: med karta, GPS och/eller smartphone. Du kan nå alla checkpoints till fots och avgör själv om du vill vandra, jogga eller springa. Checkpoints med ett hjul till höger i checkpointbeskrivningen är tillgängliga med cykel, rullstol och barnvagn – Hittaut är till för alla!

På årets karta finns det 202 checkpoints markerade, fördelat på 6 olika områden: Arbrå, Bollnäs, Kilafors, Orbaden, Segersta och Skidtjärn. Säsongen startar 1 maj och pågår till och med 1 oktober, och alla checkpoints finns tillgängliga under hela säsongen.

Såväl kartor som deltagande i projektet är helt gratis!