Artikel-bild

Slöjdläger för dig som är 16–25 år

Är du 16–25 år och tycker att det är spännande att slöjda? Välkommen till ett kostnadsfritt läger där du slöjdar i kulturhistorisk miljö på Rengsjö Hembygdsgård.

Är du 16–25 år och tycker att det är spännande att slöjda?
Då är det här lägret för dig!
Slöjda i kulturhistorisk miljö – ett läger på Rengsjö Hembygdsgård i regi och samverkan med Gästrike–Hälsinge Hemslöjdsförbund.

Innehåll:
Vi kommer att hålla till på Rengsjö Hembygdsgård och dina två huvudguider under de tre dagarna är Helena Bratt, slöjdare och konstnär från Rengsjö och Ulrika Olsson, byggnadsantikvarie på Länsmuseet Gävleborg.

Vi testar moment som täljning med både kniv och yxa i färskt virke samt stickning på magic loop. Kanske kan din stickning bli starten på dina höstvantar? Du kommer också att få skapa en egen färgprovkarta med äggoljetempera och pigment. Dina egna färger kan du sedan använda på dina täljda alster!

Inspiration och samtal:
Hembygdsgården är vår bas under dagarna. Vi arbetar där och vi tar del av gårdens föremålssamling för inspiration och samtal. Helena kommer att berätta hur det är att vara verksam konstnär och slöjdare och Ulrika kommer att berätta om sina erfarenheter som byggnadsantikvarie, ett yrke där hantverk och slöjd ligger mycket nära varandra.

Deltagaravgift:
Lägret är gratis!
Måltider, fika samt övernattning ingår.
Under hösten sker uppföljning av lägret tillsammans med Sätergläntan där alla deltagare får vara med.

Plats:
Hembygdsgården i Rengsjö med övernattning på Ohlandersgården, Rengsjö.

Sista anmälningsdag 31 maj till Studieförbundet Vuxenskolan:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-gavleborg/kurser/slojdlager-for-dig-mellan-16-25-ar-89923/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra att veta:
Kursen arrangeras i samverkan mellan Studieförbundet Vuxenskolan och länets alla hemslöjdsföreningar Gästrike–Hälsinge Hemslöjdsförbund:
Övre Hälsinglands Hemslöjdsförening
Gästriklands Hemslöjdsförening
Arbrå Hemslöjdsförening
Bollnäs Voxnadalens hemslöjdsförening
Föreningen Helsingeslöjd
Västra Hälsinglands Hemslöjdsförening

Lägret genomförs med stöd av Region Gävleborg, Länsmuseet Gävleborg, Rengsjö hembygdsgård samt i samverkan med Sätergläntan.