Artikel-bild

Sjung med Pettson och Findus

En fartfylld och rolig föreställning fylld med sång och musik tillsammans med Sven Hedman och Fanny Wistrand.

När Sven kommer in med den gula hatten ser alla att det verkligen är Pettson som kommer. Under sina 25 år med Pettson har Sven gjort över 2000 föreställningar och skrivit mer än 70 sånger, och dessa är stommen i föreställningarna. Fanny Wistrand är med sin musikalitet och sitt levande kroppsspråk ett perfekt komplement som en fartfylld och sprallig Findus.

Det är en verklig familjeföreställning, där det brukar vara nästan lika många vuxna som barn i publiken. Och det är härligt att se alla skratta tillsammans och sjunga av hjärtats lust till Sven Nordqvists välkända och älskade berättelser. Alla verkar gilla Pettson. De tar publiken med storm, både stora och små får vara med och sjunga mest hela tid en.

De har turnerat över stora delar av Sverige på teatrar och folkparker, festivaler och skolor. Till många platser återvänder de år efter år. Oftast spelar de på egen hand, men de har också spelat med många stora orkestrar, som t ex Svenska Kammarorkestern och Blåsarsymfonikerna i Stockholm och många fler, och nu är det dags att göra en föreställning tillsammans med Södra Hälsinglands Orkesterförening (SHOF)

Extra roligt blir det för barnen om de lyssnat på några av sångerna innan föreställningen, och då kan sjunga med. Dessa sånger hittar ni här: https://www.sjungmedpettson.se/barnens-s%C3%A5nger/musik-38438539 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och texterna här: https://www.sjungmedpettson.se/barnens-s%C3%A5nger/texter-och-ackord-38438369 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Medverkande:
Symfoniorkestern SHOF
Pettson: Sven Hedman
Findus: Fanny Wistrand

Arrangör: SHOF (Södra Hälsinglands Orkesterföreing)
Insläpp: 11.30

  • Den
  • till
  • Kulturhuset Bollnäs, Stora scenen
  • Köp biljett!
  • Biljettinformation Biljettpris: 60 kr. Biljettpris uppges inkl. serviceavgift. Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception. Biljettkassan öppnar också alltid en timme innan konsertens början.
  • Arrangör SHOF (Södra Hälsinglands Orkesterföreing)
  • Kontaktuppgifter 0278-25577 , kulturhuset@bollnas.se
  • Kategorier Musik, Barn & familj