Artikel-bild

Hittaut Bollnäs 2024

Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser i Bollnäs kommun.

Såväl kartor som deltagande i projektet är helt gratis!

Hur går det till?
På kartan finns det så kallade checkpoints markerade med ringar. Dessa är uppdelade i fyra olika svårighetsgrader: grön, blå, röd och svart. Grön är lättast och svart är svårast (precis som i slalombackar). Checkpoints är utmärkta i naturen i form av en aluminiumstolpe med en bokstavskod. Din uppgift är att hitta dem: med papperskarta och/eller smartphone. Du kan nå alla checkpoints till fots och avgör själv om du vill vandra, jogga eller springa. Checkpoints med ett hjul till höger i checkpointbeskrivningen är tillgängliga med cykel, rullstol och barnvagn – Hittaut är till för alla! När du har hittat din första checkpoint noterar du bokstavskoden och registrerar den på koncept.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/bollnas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i vår app.

När och var?
På kartan finns det 191 checkpoints markerade, fördelat på 6 olika områden: Arbrå, Bollnäs, Kilafors, Kölberg, Orbaden och Villsjön. Säsongen startar 4 maj och pågår till och med 29 september, och alla checkpoints finns tillgängliga under hela säsongen.

Vill du ha ännu fler checkpoints?
Prova då Hittaut i andra kommuner, såsom Ovanåker, Ljusdal och Hudiksvall.

Vill du ha mer information eller rapportera en saknad checkpoint?
koncept.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/bollnas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om Hittaut, hitta de senaste nyheterna, titta på topplistan och webbkartan, och dessutom se vilka andra orter som erbjuder Hittaut. Du kan också följa oss på facebook.com/hittautbollnas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på Instagram (@hittautbollnas och #hittautbollnäs).