Norrfly Herrgård

En dag i Växbo

I den lilla byn Växbo kan du med lätthet tillbringa en fin sommardag med hela familjen!

Knappt 20 minuter utanför Bollnäs ligger den idylliska byn Växbo. Här kan du bland annat besöka ett av Sveriges få kvarvarande linneväverier, och promenera runt i historisk kvarnmiljö som påminner om linets historia i trakterna.

I Växbo finns även ett antal små butiker med lokalproducerade produkter, en högkvalitativ restaurang och två härliga caféer för alla fikasugna.

Trolldalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Här hittar ni en av de bäst bevarade miljöerna från linberedningens glansdagar, med små linberedningsverk och kvarnhjul. Promenera runt i grönskan och njut av såväl naturen som kulturen. Boka en guidad tur för att få ut ännu mer av ditt besök. 

Växbo Lin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.I linneväveriet säljs produkter av högsta kvalitet: 100% lin och i alla regnbågens färger. I fabriksbutiken kan du även få en guidad tur för att se hur processen från råmaterial till färdig produkt går till.

Växbo Kvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.På det gamla kvarnområdet sjuder det av liv sommartid. Botanisera i de små butikerna med lokalt hantverk, titta in i de historiska byggnaderna, och se när smeden arbetar fram fantastiska smidesverk. För barnen finns djur att titta på, och en rolig vattenlek som svalkar under varma sommardagar.

Växbo Krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Få restauranger kan stoltsera såsom gourmetkrogen Växbo Krog - med utmärkelsen "God Klass" i White Guide är den ett måste för finsmakare. Njut av lokala råvaror och med utsikt över det idylliska kvarnområdet.

Växbo Bageri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Uppe på en liten höjd ligger bageriet och sprider väldoft över dalen. Efter en tur i Trolldalen passar det perfekt med ett stopp för en kopp kaffe och något gott nybakat för att varva ner.

Växbo Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du njuta av hemlagad glass och fika tillsammans med lokalt hantverk i en inspirerande miljö. 

Kontakt:

Adress: Växbo 3041, 821 95 Bollnäs
Telefon: 0278-666 200
E-post: info@vaxbolin.se
Webbplats: Växbo lin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 april 2024 kl. 10.41