Aktiviteter för barn och unga

Våra olika barn och ungdomsaktiviteter vänder sig till åldrarna 2-12 år och är olika fomer av ledarledd lek, gympa och träning, i vatten eller på land.

Vi använder redskap, lekar och musik för att utveckla de motoriska färdigheterna som att hoppa, klättra, rulla, krypa, balansera och springa. Träningen följer barnens och ungdomarnas motoriska utveckling och färdigheter.

Vi erbjuder olika grupper för barn i olika åldrar. Läs mer om våra pass nedan.

Kidz - träning för barn mellan 2-12 år

Det här passet erbjuds till barn som är mellan 2-3 år på Bollnäs sporthall och 2-5 år på Arbrå- och Kilafors sporthall.

I denna grupp är en förälder med för att engagera och uppmuntra sitt barn. Instruktören presenterar olika stationer med redskap som barnet och föräldern upptäcker och utforskar tillsammans. Lekar och musik lockar till skratt och utvecklar gemenskapen bland barn och föräldrar.

I den här åldern börjar barnen bli mer nyfikna och upptäcker nya sätt att röra sig. Vi fortsätter med övningar och lekar som utvecklar barnets balans, koordination och motorik. Instruktörerna uppmuntrar till att prova på nya saker om barnet är moget för det. Målet är att barnen ska känna trygghet och tillit i gruppen och kunna delta utan förälder.

I den här gruppen får barnen prova på nya övningar och utmaningar. Gruppen leker och rör sig tillsammans på ett mer organiserat sätt som skapar glädje och god sammanhållning.
Målet är att skapa grunden för positiva upplevelser kring fysisk aktivitet.

Vårt koncept för barn i åldrar 9–12 år. Även här använder vi oss av redskap, lekar och musik för att utveckla de motoriska färdigheterna men på ett lite mer avancerat sätt än i Kidz-konceptet. Vi testar bland annat cirkelträning, hinderbanor, bollövningar, konditionspass samt styrketräning. Vissa av passen kan komma att köras utomhus.

Teen Active - gruppträning för unga

Ungdomar mellan 13 och 15 år (studerande på högstadiet) har möjlighet att delta i ett urval av våra ordinarie gruppträningspass med Teen Active-platser: dans- och rörlighetspass, spinning och core, till exempel.

För att kunna boka pass behöver du inloggningsuppgifter som du får när du köper ditt gruppträningskort.

Träningsskola - styrketräning för unga mellan 13-15 år

Träningsskolan vänder sig till dig i åldern 13-15 år (studerande på högstadiet). Träningsskolan är en grundläggande styrketräningsutbildning för dig som vill ha utökade kunskaper om träning och/eller har intresse för egen utveckling. Utbildningen ger dig också möjlighet att ta Fritidsenhetens ungdomslicens, vilket innebär att du före 15 års ålder får träna vid kommunens gymanläggningar. Ungdomslicensen utfärdas efter en godkänd teoretisk och praktisk examination.

Kursavgift: 1200 kr

  • Grundläggande anatomi och fysiologi
  • Träningslära
  • Styrketräningens principer och metoder
  • Träningsplanering och programkonstruktion
  • Kost och näringslära
  • Idrottskador och akut omhändertagande
  • Praktisk träning i gymmet
  • Licensiering

Frågor & anmälan

Har du frågor om upplägget eller vill anmäla ditt barn?
Maila: sporthall.gym@bollnas.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 maj 2022 kl. 14.10

Sidfot