Artikel-bild

Aurora: The Weight of a Shadow OBS! Nytt datum

En gotisk rockföreställning - live på biografteatern i Kilafors

Den unga flickan Aurora har hamnat i djup sorg och därmed fastnat i en mystisk, mörk och gotisk slottsträdgård på kullen i staden Erville. Hennes enda följeslagare är en ond, maskerad gestalt som säger till Aurora att hon alltid kommer att vara bunden till trädgården, även om hon försöker fly. Därför gömmer sig Aurora i rädsla. Inga stadsbor vågar ens gå in till trädgården - förrän en dag, när en pojke, Oliver, passerar och av misstag möter Aurora bakom grindarna. Under tiden har en grupp av människor från staden samlats för att lösa mysteriet uppe i slottsträdgården. Med mystiska handskrivna papper från en sönderriven dagbok försöker de lägga pusslet en gång för alla.

Aurora: The Weight of a Shadow är en extraordinär rockföreställning, animerade filmsekvenser och en livekonsert i ett. Med inspiration från Tim Burtons filmer och Danny Elfmans musik startade det svenska bandet Nocean sitt tredje albumprojekt och skrev musiken efter en fiktiv historia som ett konceptalbum. Musiken är modern, melodiös hårdrock/metal med filmiska/symfoniska inslag. Musikalbumet släpptes digitalt (Spotify etc.) och fysiskt i oktober 2021 och efterföljdes av en turné på 16 teater- och musikscener runtom i Sverige.

Språk: Svenska (musikens texter är på engelska)

Familjeföreställning från 13+ år (åldergräns på grund av ljudnivåer)

Digitalt program: www.nocean.se/aurora Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer på www.noceanofficial.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innan och efter föreställningen serveras fika i mingeltornet. Onumrerade platser, kassan öppnar 60 minuter innan föreställningsstart och insläpp i salongen ger 30 minuter innan föreställningsstart.

Biljettpriserna i entrén är dyrare än förköp, så passa på att köpa online!

Köp även den tillhörande CD-skivan på Tickster och hämta ut i entrén. Det kommer även finnas skivor och tröjor att köpa på plats.