Pojke med cykelhjälm

Cykla på Bolleberget

Bolleberget - ett välbesökt friluftsområde i närheten av Bollnäs centrum.

Bolleberget

Vid Stora Bolleberget finns ett spårsystem och ett välutvecklat nät av stigar och vindskydd. Allt för att på bäst sätt upptäcka området. Oavsett om du vill vandra, springa eller cykla så finns det möjligheter att ta sig runt och upp på berget. Runt den vackra Bolletjärnen, går en vandringstig och här finns fiskemöjligheter och vindskydd med grillplats.

Gårdbergsspåret MTB - 16,8 km

Ett krävande spår med rejäla stigningar och utförsbackar men också fantastiska vyer. Spåret följer mestadels skidspårgator, med en variation av smala och breda stigar. Inledningsvis stiger det i stort sett ihållande i drygt 6 kilometer upp till Magbergets topp, via Kyllerrönningen och Bolletjärn. Därefter bär det behagligt utför Magberget, sedan både uppför och utför Gårdbergets branta backar. Strax innan Sebbasmyran vänder spåret tvärt tillbaka upp- och nedför både Gårdberget och Magberget. Den långa backen utför Magberget avbryts av en brant knix uppåt innan Kyllerönningen nås igen. Därifrån bär det flackt utför tillbaka till starten.

Bollemilen - 10,4 km

Ett spår som lämpar sig extra väl för MTB, med välgjorda spångar och vindlande stigar. Bollemilen börjar och avslutar som Gårdbergsspåret, men efter Bolletjärn viker Bollemilen vänster och tar en omväg genom ett mycket fint skogsparti med smal, lättframkomlig stig. Snart förenas Bollemilen och Gårdbergsspåret igen. Men vid Magbergets topp viker man tillbaka höger och utför Magberget, hela vägen ned till Kyllerrönningen och stadionområdet.

Se karta över Bollemilen Öppnas i nytt fönster.

Toppturen - 3,4 km

Ett kort men mycket tufft spår som kan ge en rejäl adrenalinkick åt såväl cyklister som löpare. Efter att man lämnar den gamla golfbanan bakom sig bär det brant uppför längs skidspårsgator som snart byts ut mot en smal och fin stig. Vid toppen av Lilla Bolleberget vänder spåret brant utför Bananbacken, som följs till botten av slalombacken, innan spåret passerar Bollegården och går i mål.

Näbbkäxleden

15.7 km

För fler MTB-spår i kommunen, se Bollnäs Cykelklubbs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 december 2023 kl. 15.48