Norrfly Herrgård

Kyrkbåtsrodd

Kyrkbåtsrodd är en unik upplevelse där man kombinerar spännande lagarbete med stilla rodd i vacker natur.

Definitvit en aktivitet värd att prova om du inte gjort det.

Ett underbart alternativ att färdas på vattnet där ni slipper bullret från en motor. Utan problem kan ni glida genom vassen och över näckrosor. Spännande lagarbete kombinerat med en stilla rodd. Passar både de som vill ha ett motionspass och de som vill ha en stunds avkoppling, tempot bestämmer du.

Rodd

I Vallsta/Orbaden (längs Ljusnan) arrangeras motionsrodd på söndagar kl. 18:00, maj-september och utflyktsrodd på onsdagar kl. 18:30 i juli. Ta gärna med eget fika!

I Freluga (Voxsjön) arrangeras motionsrodd på måndagar kl. 19:00 under juni, juli och augusti, samt utflyktsrodd kl. 11:00 på fredagar under juli månad. Tag med egen fikakrog och badkläder.

Är ni en grupp om minst 6-8 personer går det att hyra en egen kyrkbåt med styrman även andra dagar och tider under säsongen. En populär aktivitet för företag och föreningar, eller till bröllop.

Kyrkbåtens historia

Kyrkbåtarna tillhör en gammal tradition som hållits vid liv i över tusen år. Båtkonstruktionen härstammar från järnåldern, men efter att Sverige kristnandes användes båtarna, som byggdes i byarna längs älven och vid våra sjöar, till att framför allt föra byborna till kyrkan på söndagen – därav namnet kyrkbåtar.

Kontakt:

Telefon: Arbrå kyrkbåtsroddare 072-224 57 32 (sms).
För bokningsförfrågan (och andra frågor), skicka ett sms så ringer de upp dig. Webbplats: Arbrå kyrkbåtsroddare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telefon: Woxsjöns kyrkbåtsroddare 070-289 99 49
Woxsjöns kyrkbåtsroddare Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 december 2023 kl. 07.56