Två personer vandrar

Stora Bollebergets naturreservat

Ett välbesökt friluftsområde i närheten av Bollnäs centrum.

Stora Bollebergets naturreservat bjuder på riktig Hälsingeskog, nära men ändå med en känsla av långt bort. Bolletjärnen är ett fint utflyktsmål för hela familjen med en tillgänglighetsanpassad stig hela vägen fram, parkering alldeles vid starten, och utgör reservatets naturliga mittpunkt.

På flera olika platser i naturreservatet finns anordnade grillplatser och vindskydd, där man kan ta en välförtjänt paus och bara njuta av den trolska skogen. För den något mer vältränade är det inga problem att gå hela vägen från stan till Bolleberget. En promenad på cirka 4 kilometer.

Stora och Lilla Bolleberget bildar tillsammans detta välbesökta friluftsområde såväl sommar som vinter. Här finns ett välutvecklat spårsystem och ett nät av stigar och leder för vandring, löpning och cykling, allt från 1 – 17 kilometer. På vinterhalvåret byts skorna och cykeln ut mot skidorna.

På Bollnäs turistinformation finns en gratis folder med översiktskarta av Stora Bollebergets naturreservat att hämta.

Mer information och digital karta hittar du på Länsstyrelsens webbplats. Där hittar du även information om fler naturreservat i vårt område.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 december 2023 kl. 14.27