Galvsjöleden

I närheten av sjön Galven finns Galvsjöleden som är en 30 kilometer lång rundvandringsled, som nås via Bolleberget och Hälsingeleden.

Galven är en pärla för dig som gillar att vandra, bada, fiska och njuta av naturen.

Vid Galven finns:

• Sjö med lång sandstrand
• Fina fiskemöjligheter
• Grillplatser och vindskydd
• Galvsjöleden passar både den som vill vandra längre och kortare sträckor.

Om Galvsjöleden

Leden växlar mellan kuperad och flack terräng, och lämpar sig både för långlöpare och som flerdagsutflykt för lugna vandrare. Leden startar vid Bollebergets skidanläggning. Ledkrysset har färgen orange, vit och svart.

Under de första 9 kilometrarna följer leden samma sträckning som Näbbkäxleden. Därefter byts den kuperade terrängen ut mot flackare mark, bitvis kan det vara blött.

Efter ungefär halva leden kan du välja att göra en avstickare på cirka 1 kilometer, genom att följa Hälsingeleden norrut. Då kommer du till sjön Galven med möjlighet till bad, fiske och enklare övernattning. Där finns en stuga att övernatta i. Stugan bokas via Arbrå sim- och sporthall.

Från Galven följer leden sedan samma sträckning som Hälsingeleden tillbaka till Bollebergets skidanläggning.

Gräsbergsleden

Vid Nyfors finns möjlighet till en avstickare på Gräsbergsleden (cirka 3 kilometer), som går upp på Gräsberget med vacker utsikt, och sedan ansluter igen till Galvsjöleden/Hälsingeleden.

Leden finns utmarkerad på Hälsingeledskartan, med flera leder, som finns att köpa på bland annat Bollnäs turistinformation.

Här finns en enkel översiktskarta över leden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 december 2023 kl. 14.36