VASADAGEN

Vasadagen 2024:
Cykla, simma eller dansa med oss från Sälen till Mora
Söndag 3 mars är det Vasadagen på Bollnäs sporthall. I år har du tre olika lopp att välja mellan: Spinningvasan, Simvasan och den efterlängtade Dansvasan som är tillbaka i år.

Vasaloppet fyller 100 år i år. Traditionen Vasadagen på Bollnäs sporthall är inte riktigt lika gammal men Spinningvasan (som var den första i Sverige!) firar hela 22 år och är självklart med som en av tre varianter när 2024 års Vasadagen startar samtidigt som skidåkarna börjar sitt lopp i Sälen.

I år kan du som deltar välja mellan tre olika Vasa-varianter:
SpinningVasan - fullbokad
SimVasan
DansVasan - fullbokad

Läs mer längre ned på sidan.

Anmälan

Du anmäler dig enkelt via webbsidan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Där loggar du in med ditt BankID och betalar via kort.
På webbsidan väljer du vilken Vasa du vill delta i samt modell och storlek på din t-shirt. Årets t-shirt finns i dam- och herrmodell i storlekarna XS–XXXL.
Webbanmälan stänger den 25 februari kl. 23.00.

Vi vill göra dig uppmärksam på att du enbart kan anmäla dig själv via webbanmälan. Om du vill anmäla flera deltagare eller någon annan än dig själv, ber vi dig komma till receptionen på Bollnäs sporthall. Öppettider: måndag–fredag 07.00–20.00, lördag–söndag 10.00–16.00.

Bra att veta:

Deltagaravgiften är 299 kr.
Deltagartröja, chans att vinna spurtpriser, blåbärssoppa med tillbehör, en massa pepp och träningsglädje ingår.
Anmälan är bindande men du kan själv överlåta din plats till någon annan om du får förhinder.
Antalet platser är begränsat.
Efteranmälan kan ske i mån av plats. Deltagartröjan får du då i efterhand i din storlek.

Anläggningen öppnar kl. 07.00 söndag den 3 mars för incheckning, utlämning av tröjor, ombyte och egen uppvärmning för den som önskar. Vi ses startklara i respektive hall senast kl. 08.00 och kör tills segraren går i mål i Mora.

SimVasan

Hur många längder i bassängen blir det under ett Vasalopp? Oavsett vilket tempo eller simsätt du väljer för din egen SimVasa så håller våra badmästare räkningen, peppar dig längs vägen och servar dig med blåbärssoppa och tillbehör. Du har chans att vinna spurtpriser som vi lottar ut vid de klassiska kontrollerna Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg och Eldris.

Vi träffas i bassängen nyduschade, ombytta och startklara senast kl. 08.00 då SimVasan startar. Anläggningen öppnar redan kl. 07.00 för incheckning och utlämning av tröjor.

SpinningVasan

En riktigt klassiker som med sina 22 år är äldst i Sverige! Tillsammans har vi trampat tusentals mil på spinningcyklarna samtidigt som skidåkarna tagit sig från Sälen till Mora.
Vi ses startklara på cyklarna (kom ihåg vattenflaska och svetthandduk!) senast kl. 08.00 i spinningsalen och tar rygg på ledarklungan direkt från start. Upplägget på spinningpasset följer Vasaloppets banprofil och du har chans att vinna spurtpriser som vi lottar ut vid de klassiska kontrollerna Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg och Eldris.

Våra spinninginstruktörer är laddade för att ge dig en härlig träningsupplevelse och peppar dig att orka hela vägen. När du behöver fylla på med energi finns blåbärssoppa med tillbehör uppdukat om du vill ta en paus. Om du hellre sitter kvar och trampar på serverar vi dig på cykeln.

Pulsband finns att låna. Våra funktionärer hjälper dig med registrering på plats, om du inte redan har ett konto som du använder när du tränar med pulsband hos oss till vardags. För att registrering ska kunna ske smidigt utan förseningar ber vi dig som vet att du behöver hjälp att vara på plats tidigt. Anläggningen öppnar redan kl. 07.00 för incheckning och utlämning av tröjor.

DansVasan

Äntligen! Efter sju års uppehåll är den efterlängtade DansVasan tillbaka. Vi har samlat ett starkt instruktörsgäng med välbekanta dansprofiler som guidar dig genom en mängd olika dansstilar när vi fyller dansgolvet i C-hallen:
Alba Lopez – svensk mästare i salsa och grundare av dansstudion Ritmo Latino i Kilafors
Amalia Askefjord – danslärare och dansare i olika grupper sedan många år tillbaka
Annika Lans – mångsidig instruktör och fysioterapeut i fritidsenheten. Leder bland annat Dans för hälsa.
Camilla Lucchesi – danspedagog med bred repertoar och erfarenhet, från barndans och musikal till Dans för Parkinson och mycket mera.

Upplägget för Vasadagen är att alla som vill prova på att dansa ska kunna vara med och göra det. Du behöver inte kunna något i förväg, du förväntas inte prestera eller se ut på något särskilt sätt när du dansar i DansVasan. Vårt fokus ligger på att ha roligt tillsammans och njuta av att utforska dans på olika sätt. Vi kommer att varva musik och stilar ur olika genrer. Det blir feelgood-dans till discodängor och ballader, latinska rytmer, jazz & modernt, fuldans, kuldans och dans på ditt alldeles egna sätt i ett tillåtande sammanhang där alla stilar är välkomna.

Blåbärssoppa med tillbehör står uppdukat i salen och du har chans att vinna spurtpriser som vi lottar ut vid de klassiska kontrollerna Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg och Eldris.

Vi träffas ombytta och startklara (kom ihåg vattenflaskan!) i C-hallen senast kl. 08.00.
Klädsel: bekväm.
Vi dansar i vanliga träningsskor för inomhusbruk alternativt barfota.
Skor med klack är inte tillåtet i sporthallens lokaler.
Anläggningen öppnar redan kl. 07.00 för incheckning och utlämning av tröjor.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 februari 2024 kl. 13.56