Från soffpotatis till löpcoach

Lars och Lina

När Lars och Lina träffades hade Lina aldrig varit utomlands och Lars var en soffpotatis. Att det gifta paret idag driver företaget Springresor tillsammans bevisar att följa sina drömmar och passion kan resultera i en lyckad affärsidé och koncept.

Året var 2011, och det började med att Lars fick en utmaning av en kompis. Vi skulle springa Lidingöloppet på 15km…

-Klart att det kändes oövervinneligt, men envis som jag är, antog jag utmaningen och började träna säger Lars. Till en början var jag lycklig över att orka jogga några kilometer och sakta men säkert byggde jag upp både kondition och motivation, och genomförde loppet. Idag är han utbildad löpcoach och pt (personlig tränare).

Att se människor nå sina mål, att utvecklas och veta att jag har gjort
skillnad för någon annan, det är helt fantastiskt. Det är min belöning,
säger Lars.

Lina, som innan hon träffade Lars, aldrig rest utomlands, jobbar idag med den delen i företaget som sköter planeringen och arrangerar resorna. -Från att aldrig har flugit till att idag jobba som researrangör, bara det är en resa i sig konstaterar Lina. Den första gemensamma resan gick till Cypern, kort därefter reste Lina och Lars till Mexico. Därefter har de gjort åtskilliga resor tillsammans och där någonstans såddes fröet till att hitta ett sätt att kunna leva sin dröm.

- Det var egentligen när vi själva åkte på en arrangerad löparresa till Afrika, som vi insåg vilken perfekt kombination just resor och löpning är. Så med Lars intresse för löpning och Linas passion för resor, föddes idén att starta eget.

Det fanns en möjlighet att förverkliga sina drömmar i ett gemensamt företag. Springresor grundades 2019. -Det gäller att brinna för det man gör och att erbjuda kunderna det där lilla extra sä - ger Lina. Med extrem noggrannhet och öga för detaljer, planerar hon intressanta och annorlunda resor. Det är alltifrån exakt vilken restaurang som ska besökas till vilken utflykt som passar just vår grupp bäst.

-Vi har fått otroligt fin feedback från våra resenärer. Man behöver inte vara någon superduktig löpare för att resa med oss, det finns möjlighet att delta i olika lopp, alltifrån maraton och halvmaraton till 10 km och eller andra distanser. För oss är det viktigt med gemenskap och glädje, det är även viktigt att alla som använder sig av våra tjänster ska känna sig sedda. Vi erbjuder löpargrupper som passar alla, och de personliga tjänsterna anpassas efter varje individs förutsättningar och önskemål.

-Att se människor nå sina mål, att utvecklas och veta att jag har gjort skillnad för någon annan, det är helt fantastiskt. Det är min belöning, säger Lars.

Vi, liksom många andra, har blivit tvungna att snabbt tänka om i dessa tider. Just resor och i synnerhet utomlands har varit omöjligt. Det vi bland annat gjort nu är att anordna löparläger i natursköna Rullbo (1,5 mil utanför Los), där vi har stuga, säger Lars. Vårt tips till andra som funderar på att starta eget, börja i liten skala, du kanske har möjlighet att gå ner i tid på ditt arbete, eller ta tjänstledigt, för att succesivt skala upp. Se till att det du gör är genomtänkt och bra från början, det är viktigt med nöjda kunder. Gott rykte, det sprider sig…

Vi från Näringslivs- och utvecklingskontoret tackar för en trevlig intervju, och önskar Lars & Lina stort lycka till i framtiden.

Företag: Springresor i Bollnäs AB
Ägare: Lars Björklund och Lina Johansson
Startade: 2019
Ort: Bollnäs
Verksamhet: Hälsa/resor
Kontakt: 072-533 98 54
info@springresor.se
Ladda ner intervjun som pdf Pdf, 155.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2022 kl. 11.23