Malin Ahlman är Scandic Bollnäs
nya hotelldirektör!

Malin Ahlman hotelldirektör Scandic

Med ett utav Sveriges absolut vackraste lägen finner ni Scandic i viken vid sjön Varpen centralt i Bollnäs. Hotellet byggdes 1989 och slog upp sina portar 1990. Hotellet har i dagsläget 114 rum, 12 konferensrum, restaurang & bar, gym, en fantastisk terrass som vetter mot vattnet och 40 anställda.

I hotellets restaurang möts lokalbefolkningen med hotellgäster och välkomnar alla som vill avnjuta god mat och dryck med en enastående utsikt.

Vi får ofta höra att det är så vackert här med fina rekreationsområden nära hotellet. Att det är en mindre stadskärna, men ”allt” finns och det är nära till allt, mysig stad!

Malin Ahlman är Scandic Bollnäs nya hotelldirektör! Från och med den 1 oktober tar hon över efter nuvarande Niclas Jonsson. Malin som idag är driftschef har jobbat på hotellet sedan hon var 23 år.

Hon bor tillsammans med man och barn på Björktjära i Bollnäs och på fritiden ägnar hon tiden åt familj och träning. Det var en ren slump att Malin hamnade på just Scandic, hon var nämligen fast besluten om att bli polis men hotellbranschen visade sig öppna nya dörrar för henne.

Sedan den första dagen hon satte foten innanför hotellets dörrar har hon varit kvar.

- Att jobba inom service är fantastiskt säger Malin, mötet med människorna och ut[1]maningen att varje dag få allt att klaffa gör mitt jobb så roligt. Allt från incheckningen i receptionen till maten i restaurangen, allt måste stämma.

På ett hotell jobbar alla tillsammans för att gästen ska få bästa service för att deras helhetsintryck av vistelsen ska vara bra. Under sina 22 år på hotellet har hon varit på alla avdelningar förutom i kök och städ. Det är nyttigt att ha varit på olika avdelningar för att få ett helhetsgrepp över vad alla gör på de olika avdelningarna.

Malin trivs med att få leda sin personal så steget från driftschef till direktör tar hon med glädje. Det senaste året har hon tagit lärdom av sin mentor Niclas som nu lämnar över ansvaret till Malin med varm hand. För ett år sedan rekryterades Niclas Jonsson för att axla rollen som hotelldirektör för Scandic i Bollnäs samt de två Scandichotellen i Gävle.

Niclas som har sina rötter i Värmland bor just nu i Gävle med sin sambo, hund och häst. Han har ett brinnande intresse för motorsport och Por - sche för att vara specifik. Niclas har jobbat inom branschen i 40 år och har sedan han som femtonåring fick jobb som kypare på den lokala pizzerian i Torsby varit frälst. Niclas har under sina år drivit inte mindre än nio hotell på fem olika orter i Sverige.

Han håller med Malin om att få jobba med service är fantastiskt och att mötet med alla människor är oslagbart. Niclas har under drygt 20 år jobbat som direktör och han brinner för ledarskap.

- Att få se människor utvecklas och få delta på den resan är häftigt säger Niclas. Det kräver mod att vara ledare och Niclas har under året som gått gett Malin verktygen hon behöver för att ta steget vidare till direktör.

- Scandic i Bollnäs har under det senaste året gjort en resa. Pandemin lärde oss mycket och gjorde att vi fick förändra organisationen säger Niclas. Vi fick plocka fram modet att prova på nya vägar. Tillsammans har de förändrat företagsklimatet med fokus på värdskap. Bollnäs är en viktig destination för Scandic och det är viktigt att vara en bra medspelare i det lokala näringslivet för att hjälpa till att lyfta Bollnäs som plats.

Verandan på baksidan av hotellet som vetter mot vattnet fick sig i somras en uppfräschning och lockade många matgäster under semestern. Nu blickas det framåt och snart är det dags för julborden i omarbetad tappning.

Konferenserna har åter igen börjat bokas på allt eftersom restriktionerna släpper och fler blir vaccinerade. Det kommer aldrig att bli som det var förr men nu har vi chansen att göra allt bättre säger Malin!

Vi på Näringslivs- och utvecklingskontoret önskar Malin stort lycka till i sin nya roll som hotelldirektör och tackar Niclas för gott samarbete under det gångna året.

Företag: Scandic Bollnäs
Grundades: 1963, hotellet i Bollnäs
öppnades 1990
Ort: Bollnäs
Verksamhet: Hotell och restaurang
Kontakt: 0278-74 41 00
bollnas@scandichotels.com
Ladda ner intervjun som pdf Pdf, 245.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2022 kl. 11.19