Företagssupport - företaget som växer med fokus på tillgänglighet, engagemang och kompetens

Bild av medarbetare på företaget Företagssupport.

Denna gång besöker vi Företagssupport som har sitt kontor i en vacker byggnad längs Skolallén i Bollnäs.

Utifrån påminner byggnaden om en ladugård, men när dörrarna öppnas breder moderna kontor ut sig. Vi har bestämt träff med Mats Lindén och Birgitta Andersson som 2008 startade Företagssupport. Ett företag som med ledorden tillgänglighet, engagemang och kompetens erbjuder sina kunder tjänster inom ekonomi och företagsutveckling. Mats inleder vårt samtal med att berätta hur de genom åren utvecklat företaget och växt både med antalet medarbetare och tjänster.

- Vi har genom hela resan behållit ledorden och vad de står för. Vi har ett nära samarbete med våra kunder, där vi ofta blir deras ekonomi- och löneavdelning. Vi är alltid tillgängliga för att svara på frågor och funderingar och alltid mån om att ge snabb respons. Vår kompententa personal gör att vi alltid har eller hittar svaren oavsett våra kunders frågeställningar eller utmaningar.

I början bestod Företagssupport av Mats och Birgitta. Men sen har företaget växt till att idag vara 13 medarbetare. Dessutom med ett nyöppnat kontor i Stockholm. Enligt Mats ett bra steg i företagets utveckling:

- Vi har många kunder i Mälardalsområdet så det var ett naturligt steg att ta när tillfället öppnade sig. Genom att ha kontor i Stockholm ökar möjligheterna till nya kunder och fler uppdrag. Dessutom kan vi om det inte går att hitta rätt kompetens när vi vill anställa personal här i Bollnäs kan vi titta i Stockholm, där utbudet är större.

Innan satsningen på ett kontor i Stockholm har Företagssupport växt genom sina kunder. Enligt Birgitta är det inte marknadsföring utan nöjda kunder som ger goda referenser nyckeln till framgången:

- Vi har nöjda kunder som pratar väl om oss vilket leder till nya kunder och uppdrag. Vi upplever att våra kunder är väldigt nöjda, har man väl börjat anlita oss så blir man kvar. Vi tappar väldigt, väldigt sällan en kund. Bättre betyg än så kan man knappast få.

Företagssupports absolut viktigaste resurs och anledningen till kundnöjdheten är dess personal vilket Birgitta är noga med att lyfta fram.

- Vi har fantastisk personal som arbetar med kunden i fokus. Vi trivs verkligen med varandra. Det är precis som med våra kunder, har man börjat arbeta här på Företagssupport så blir man kvar.

Ett annat kvitto på framgången är att man av Revisionsvärlden utsågs till årets tillväxtbyrå i Gävleborg, något som gläder Mats.

- Självklart blev vi glada för utmärkelsen och det ger oss ett kvitto på att vi arbetar rätt och att vi har nöjda kunder som fortsätter anlita oss. Dessutom gav det lite uppmärksamhet medialt, vilket vi inte är vana vid.

Visionen framöver är att fortsätta växa och utvecklas med bibehållen kvalitet och att kunderna fortsätter uppskatta tillgängligheten och det personliga bemötande man får.

- Vi är idag en byrå som är mitt emellan de stora drakarna på marknaden och de mindre få mans företagen. Det gör att vi har en bred kompetens bland personalen vilket gör att vi kan erbjuda samma sortiment av tjänster som de större företagen, samtidigt som vi är familjära och tillgängliga som de mindre företagen. Det är en utmaning att växa och samtidigt behålla det familjära men vi tycker själva att vi lyckats bra med att behålla det familjära fast vi växt. Många kunder uppfattar det som att vi är en del av deras företag. Eller som en företagare uttryckte det. ”Ni känns som en del av familjen.” Med det avslutar vi intervjun med Mats och Birgitta samt deras personal som slutit upp runt bordet under vårt samtal.

Företag: Företagssupport AB
Ägare: Mats Lindén och Birgitta Andersson
Startade: 2008
Ort: Bollnäs
Verksamhet: Ekonomi och företagsutveckling
Kontakt: 0278-107 50
info@supportforetagen.se
Ladda ner intervjun som pdf Pdf, 157.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2022 kl. 09.47