Arvs Bygg i Mörtsjö - vi vill för verkliga våra
kunders visioner

Lars  Flygt på företaget Arvs Bygg o Maskin

I Mörtsjö, ”en av byarna i Utomskogen” på en fin släktgård som byggdes 1890 träffade jag Lars Flygt som driver Arvs Bygg.

Det märks tydligt att snickra är något som Lars brinner för. Att ha öga för hur man på ett smakfullt och passande sätt kan bygga om och modernisera en gammal gård visar Lars stolt upp för mig då jag får en liten rundvandring i huset.
-Jag har mitt kontor här hemma i huset berättar Lars. Självklart är jag mest ute på jobb hos olika kunder, men det administrativa sköter jag härifrån. I dagsläget är vi tio personer anställda i företaget, och vi har mest jobb här runt i byarna. Helt otroligt, men det är

ett bevis på att killarna gör ett bra jobb och att kunderna litar på oss.

Bonde & bugg

-Jag gick på skogsbruksskolan på Nytorp och är från början bonde berättar Lars. Till en början inom mjölkproduktion, sedan köttdjur (highland cattle). Jag har även jobbat på lantmännen maskin.
Många känner nog igen mig från dansgolvet också säger Lars, som varit engagerad i Nimbus dansklubb som danslärare inom bugg, och själv också tävlat i bugg.
-Jag dansade jättemycket förr säger Lars.

Stor bredd - från idé till färdig produktion.

-Jag har f-skattat sedan 1997, men Arvs Bygg och Maskin startade 2013, så vi fyller 10 år i år konstaterar Lars. Vi har en stor bredd inom företaget och kan erbjuda alltifrån idé och bygglovshandlingar till färdig produktion.

Vilka olika typer av jobb gör ni?

Vi jobbar mest lokalt, bland annat nybyggnation, utbyggnader, varmbonader/uterum med glas och kaminer, kök, renoverar Hälsingegårdar, bygger garage och carportar, vattenskador.
-Vi har ett väldigt roligt och varierat jobb, säger Lars.

Fyra bilder på Arvs Byggs projekt

Några minnesvärda projekt

-Ett extra minnesvärt projekt var ”ladhuset” i Orbaden. Inga spikar ska synas, inga foder och knutar, helt fritt från foder. Samma panel runt om vägg och tak i en öppen planlösning. Det var en nyproduktion, där vi, kunden och arkitekten som anlitats samarbetade.
Ett annat roligt jobb var en loge som byggts om till lägenheter. Det går att göra väldigt häftigt med högt till tak, säger Lars. Det vi började med var att lägga 500 kvadratmeter nytt tak, sedan har hela byggnaden
panelats om, man bygger på ”stommen” berättar Lars.

Personal

”Personalen är allt” det vill jag poängtera säger Lars. Jag skulle behöva anställa fler för att kunna växa och ha möjlighet att ta fler jobb. I dagsläget är vi tio anställda, och omsätter ca tio miljoner.
Vi använder oss av ”Byggdagboken” en app, där personalen enkelt registrerar in vilka jobb de varit på och vad de gjort. Det är uppskattat av våra kunder som kan få en detaljerad faktura. Det är jag som sköter all
kundkontakt, offertarbete, skisser, bygglovsansökningar mm, men bokföringstjänsten köper jag in berättar Lars.
Hur ser en arbetsvecka ut hos er?
-Ofta har vi 3-4 byggprojekt pågående samtidigt. Vissa personer är på samma hela tiden, sedan hjälps vi åt, vi håller utlovade tider bra. På fredagar brukar vi äta lunch tillsammans, en trevlig stund där vi får tid
att ses ”hela gänget”.

Jag vill fortsätta växa hemma i Hälsingland, vi gillar att jobba lokalt, och ta hand om husen här.

Bästa reklamen är såklart nöjda kunder. Vi är noga med att ha enhetlig klädsel med logotypen på och stripade bilar, det blir ju en slags marknadsföring. Just nu är vi tio anställda, och fler hoppas jag att vi blir. En sak vi märker efter pandemin är att många renoverar sina stugor och bygger ut. Vi har en hel del fritidsboenden i våra trakter, där fler upptäckt att det funkar fint att jobba mer på distans, de satsar på att renovera och bygga ut.

Vi tackar Lars för en trevlig intervju och önskar honom lycka till i framtiden!

Företag: Företag: Arvs Bygg o Maskin
Ägare: Lars Flygt
Startade: 2013
Ort: Mörtsjö
Verksamhet: Byggnadssnickeriarbete
Kontakt: 070-660 17 04,
arvslars@gmail.com www.arvs.se, Facebook.
Intervjun som pdf Pdf, 204.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 juli 2023 kl. 15.48