Hönsboa i Rengsjö - allt för dina
fjäderbeklädda vänner

Bild på Peter och Jessika Linzie som driver Hönsboa i Rengsjö

I Rengsjö, omgiven av Hälsinglands frodiga skogar, har Jessika och Peter Linzie skapat något alldeles särskilt för alla hönsälskare. Deras butik, Hönsboa, är en verklig skattkammare för den som håller höns.

Hönsboa är en självbetjäningsbutik som har öppet 24/7

Här finns allt man kan tänkas behöva för att se till att de fjäderklädda vännerna trivs och mår bra – från nödvändigt foder till praktiska tillbehör.
Med utgångspunkt i deras gemensamma passion för höns tog historien om Hönsboa sin början i 2022.
– Vi önskade själva ha möjligheten att köpa in större volym av hönsfoder för att få ner kostnaderna och i samma veva tänkte vi varför inte erbjuda andra hönsägare samma möjlighet, berättar Jessika.
– Vi hade lokalytorna men de behövde ställas i ordning då de tidigare var ett kostall, så vi började att bila ut golvet med mera, fortsätter Peter. När vi får se före-bilder och nu står i det som har blivit butikslokaler så inser vi hur mycket tid och energi Linzie-familjen har lagt ner.

Foder & andra produkter

När vi kikar runt i hyllorna så upptäcker vi att det finns mycket mer än foder och tillbehör till höns. Här finns även foder och andra produkter till häst, gris, får, lamm, get, kanin, marsvin, hund, katt och vildfågel. Allt uppmärkt med prisinformation och QR-koder.
– För ”skojs skull” så köpte vi även in ett bredare produktsortiment för att testa om det fanns någon efterfrågan, säger Peter.
– Och det har det visat sig att det gör, fortsätter Jessika, inte för alla produkter vi har testat givetvis men vi lär oss mer för varje dag vad kunderna önskar köpa av oss.
– Detta har resulterat i att vi i flera etapper har fått utöka lokalytorna, och det mycket snabbare än vi vågat drömma om, säger Peter, det tog verkligen fart efter att vi visade upp oss på en marknad i Kilafors i maj
ifjol och efter detta har vi växt månad för månad och växten bara fortsätter i samma takt.

Obemannad butik

Men hur hinner ni med, frågar vi då vi vet att Jessika jobbar som förskolelärare och Peter jobbar som affärssystemspecialist/
utvecklare med affärssystemet Pyramid åt flera kunder genom deras egna aktiebolag Linzie Rengsjö AB i vilket även Hönsboa ingår.

Det som har gjort och gör det möjligt är för att Hönsboa är en obemannad butik.

Och för att jag i flera år har byggt och skött om andra företags affärssystem, kompletterar Peter. Affärssystemet till Hönsboa är
naturligtvis Pyramid och jag har jag själv byggt självscanningsdelen som möjliggör att kunderna själva kan plocka ihop det de behöver och betala via Swish eller kort.
– Detta ger kunderna flexibilitet och frihet att handla när de vill, säger Jessika. Något som visar sig vara en viktig del av deras framgång.

Collage av tre bilder, bild på röd stor lada, människor som renoverar och arbetar inuti samt bild på färdig butik Hönsboa.

Våra kunder

– Vi ser att kunderna kommer tillbaka, att det kommer fler och fler nya kunder, även företagskunder, och de åker hit till Rengsjö från en radie på 10-15 mil, säger Peter.
Enligt de båda är nyckeln till framgång att våga, att aktivt ta reda på saker och ting samt att klä sig med kunskap. Det är detta mantra som har drivit dem till framgång och som fortsätter att vara vägledande för
deras framtida planer. Nästa steg är att lägga mer energi på e-handeln, utveckla den grafiska profilen och utöka sortimentet med basprodukter för trädgård.

De ser också en potential att öka försäljningen till företagskunder. Men trots deras framgång är de medvetna om det är viktigt att ta hjälp samtidigt som man inte förlitar sig för mycket på andra.

Råd & tips

Detta sammanfattar på ett bra sätt de råd och tips de vill ge till andra som funderar på att starta eget eller starta upp en ny verksamhet; man måste våga, man måste ta reda på saker och ting samt klä sig med
kunskap. Utöver detta är deras erfarenhet att man behöver finansiella muskler och att man bör komma ihåg att tid är pengar.

Vi tackar för en trevlig pratstund och den guidade turen i Hönsboas lokaler. Vi önskar Jessika och Peter ett stort lycka till vidare med framtidsplanerna.

Företag: Linzie Rengsjö AB
Ägare: Jessika och Peter Linzie
Startade: 2017 (Hönsboa 2022)
Ort: Rengsjö
Verksamhet: Specialiserad butikshandel (Hönsboa), Dataprogrammering
och uthyrning av bostäder
Kontakt: honsboa.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., 072-220 63 05, order@honsboa.se, Facebook
Intervjun som pdf Pdf, 211.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 mars 2024 kl. 10.23