Försäljningen av tomterna på Ren är igång!

Ett nybyggt hus, visionsbild

Vi färdigställer just nu drygt 30 byggklara tomter på Ren och i höst kan den som köper en tomt börja bygga sin nya bostad där. Försäljningen av tomterna är redan igång!

– Det är många som visar intresse för tomterna. Om de 35 byggklara tomterna som just nu finns ute till försäljning säljs, finns planering att färdigställa ytterligare ungefär 29 tomter i området, säger Marie Centerwall (S) kommunalråd.

– I takt med att allt fler vill flytta hit, och allt fler vill bo kvar, behöver Bollnäs växa! De nya tomterna på Ren möjliggör för många familjer att bygga sina framtida hem och underlättar för fler att flytta till Bollnäs, säger Benny Engberg (BP) kommunalråd.

Hittills har nio intressenter registrerat sig för att köpa en tomt. Tomterna är 1 000-1 700 m² och har olika pris beroende på bland annat storlek samt om du får bygga ett eller två plan.

– Behovet av bostäder i Bollnäs ökar, inte minst efterfrågan på villatomter. De nya villatomterna är en stor tillväxtfaktor för Bollnäs kommun och vi räknar med att det leder till ett ökat elevantal, vi kommer därför att bygga en helt ny och modern skola vid området Höghammar på Ren, säger Åsa Äng Eriksson (M) kommunledning.

– Jag är stolt och glad över att vi är handlingskraftiga och kan erbjuda så många byggklara tomter i ett attraktivt och efterfrågat läge. Fler kan flytta till Bollnäs - fler invånare leder i sin tur till ökad tillväxt, säger Britt-Marie Rosenqvist (MP) kommunledning.

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 14.20