Idag invigdes de nya tomterna på Ren!

Kommunledningen klipper band

I samma stund som vi lämnade över tomterna till de nya ägarna invigdes idag Bollnäs nyaste villaområde.

Bollnäs växer och vi arbetar för att underlätta för fler ska kunna flytta till Bollnäs. Genom att bygga helt nya tomter möjliggör vi för många familjer att bygga sina framtida hem här. Vi har precis färdigställt 35 villatomter på Ren och 17 av dem är sålda hittills. Fyra av dessa har köpts av personer som idag är skrivna i en annan kommun.

Invigningen skedde under pompa och ståt mitt på Skifferbacken i eftermiddags. Kommunledningen höll tal, klippte det traditionsenliga gul-blå bandet och alla närvarande bjöds på alkoholfritt bubbel.

Kommunledningen var helt eniga om att projektet var välbehövligt och passade på att önska lycka till och grattis till alla som flyttar hit och grattis till alla i Bollnäs kommun för de nya tomterna!

Folksamling vid invigningen

Ett 30-tal personer närvarade under invigningen. Bland annat flera av de som köpt en tomt, kommunledningen, utvalda tjänstepersoner och media.

En familj

Thomas, Oliver, Jennifer och Ellie deltog under invigningen eftersom de köpt en av tomterna:

– Vi bor på Bersveden idag, så vi flyttar bara ett stenkast bort. Huset är redan beställt och vi hoppas att det ska stå färdigt innan sommaren 2022, säger Jennifer.

Bakgrund och fakta om Bollnäs nyaste villaområde

I takt med att allt fler vill flytta till Bollnäs, och allt fler vill bo kvar har behovet av bostäder i Bollnäs ökat, inte minst behovet av villatomter. I februari 2020 togs skogen ner och därefter började vi bereda marken genom att avtäcka den och sedan krossa all sten på området. I år har vi förberett tomterna med framdraget vatten, avlopp, fiber och el. Vi har även byggt färdigt gatorna och satt upp gatubelysning. Arbetet har flutit på enligt plan och den 20 september får alltså de som köpt en tomt tillträde och kan börja bygga sina hus.

Gatorna i det nya villaområdet på Ren heter Glimmervägen, Fältspatsvägen, Skifferbacken och Porfyrgränd. Vi planerar för att färdigställa ytterligare 29 tomter i anslutning till det området. Vägarna där är också beslutade. De ska heta Granitvägen, Gnejsvägen och Kvartsvägen.

Vill du också köpa en tomt?

Du hittar all information om tomterna och försäljningen på bollnas.se.
Du kan även ta del av allt vi kommunicerat om de nya tomterna på Ren.

Ska du bygga ett hus och behöver hjälp med utstakning?

En utstakning innebär att en byggnads planerade läge markeras ute på marken. Utstakningen kan göras både i plan och höjd, beroende på vad som efterfrågas. Det är bygghandläggaren som bedömer och beslutar om utstakning behövs. Det kan exempelvis vara en byggnad som hamnar nära en fastighetsgräns och/eller där grannar kan bli påverkade om en byggnad hamnar fel. En utstakning ska göras av en person med tillräcklig kompetens inom kart- och mätningsfrågor. Hos oss på Bollnäs kommun finns kart- och mätpersonal som kan utföra detta, men det är valfritt för byggherren att föreslå en annan person med tillräcklig kompetens.
Det går självklart bra att beställa utstakning även om det inte krävs i just ditt ärende!

Använd gärna vår e-tjänst för att beställa utstakning.

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 14.02