Första spadtaget för byggnationen av Renshammarskolan

Fyra personer gräver i en grushög.

Idag tog Åsa Äng Eriksson (M), ordförande Barn- och utbildningsnämnden, Ann-Katrin Samuelsson (S), förste vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, Izdehar Chik Aljabl (BP), ledamot i Barn- och utbildningsnämnden och Anarbek Asylbashev (MP), ersättare i Barn- och utbildningsnämnden gemensamt det första symboliska spadtaget för byggnationen av Renshammarskolan.

– Bollnäs växer och Renshammarskolan är den största byggnation som pågår i hela Hälsingland just nu. Totalt bygger vi drygt 8.000 kvadratmeter ny lokalarea. Det innebär många arbetstillfällen för lokala entreprenörer i Bollnäs berättar Åsa Äng Eriksson (M), ordförande Barn- och utbildningsnämnden.

Planen är att Renshammarskolan ska stå färdig och välkomna elever hösten 2024.

– Fördelarna med en nybyggd skola är många. Vi får en ny, modern skola med lokaler som är optimalt anpassade efter verksamheten, med miljöer som främjar barns lärande – oavsett behov. Det ska bli spännande att följa byggnationen, säger Berith Öhrn, förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen.

Under denna vecka kommer byggområdet att hägnas in av säkerhetsskäl.

Häng gärna med när Bollnäs växer!

Vi har samlat alla tidigare publicerade artiklar om Renshammarskolan på ett och samma ställe. Vi kommunicerar projektet löpande under projektets gång i Bollnäs kommuns digitala kanaler, såsom bollnas.se och Bollnäs kommuns Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 november 2022 kl. 13.10