Känd illustratör inspirerade elever på Kilafors skola

Gustaf Lord är en yrkesverksam illustratör, som bland annat illustrerat de populära böckerna om Yumi och Tomu, har besökt alla fyror i Bollnäs kommunala skolor. Idag besökte han klass fyra på Kilafors skola.

Efter att Gustaf Lord berättat om hur det går till att göra en bok, visat böcker som han illustrerat och berättat om hur det kan gå till att rita figurer, fick eleverna teckna serier i bildsalen.

– Det är jättekul att se barnens idéer, säger Gustaf efter att han träffat eleverna.

Eleverna tyckte att det var riktigt coolt att träffa en kändis. De är väl bekanta med karaktärerna Tomu och Yomi, både från sociala medier men också genom att deras lärare, Helena Spännare, läst boken Yumi & Tomu - I Spelmästarens händer högt i klassen.

– Det är bra att eleverna får utrycka sig i både ord och bild genom att teckna serier. Alla elever har olika förutsättningar och vissa kommer verkligen till sin rätt på det här sättet, säger Anette Widenberg Helgesson.

Gustaf Lords besök i Bollnäs kommuns alla fjärdeklasser är en del i projektet skapande skola som finansieras genom ett stadsbidrag på 810.000 kr från Kulturrådet. Bidraget syftar till att integrera konst och kultur i grundskolan och bidra till att elever får större möjligheter till eget skapande genom möten med professionella kulturaktörer.

– Vi som arbetar i projektet skapande skola vill att det ska finnas en bredd i bidraget, därför bjöd vi in en illustratör. Alla femmor och sexor har haft skrivarworkshops med författade. Det här är en annan typ av berättande och vi märker att barnen tycker att det här med att teckna serier är extra roligt, berättar Josefine Tysklind som är samordnande skolbibliotekarie i Bollnäs.

Om Gustaf Lord

Gustaf Lord är en Illustratör och animatör som ibland extraknäcker som konstnär. Han är född och uppvuxen i Göteborg men sedan 2008 verksam i Gävle. Han är utbildad vid Gävle konstskola, Serie- och bildberättarprogrammet på Högskolan i Gävle och Forsbergs Skola.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 12.56