Hönan Agda bjöd alla niondeklassare på spännande turnéspel

På skärtorsdagen gick den årliga innebandy- och vollybollturneringen Hönan Agda av stapeln - en tradition för Bollnäs alla niondeklassare, som funnits i 30 år.

Turneringen ägde rum på Bollnäs Sporthall som var fylld till bredden av niondeklassare, släkt och vänner som kommit för att heja på sitt favoritlag.

Personer som kollar på vollyboll

Rekordmånga deltagare

Deltagandet i år var rekordstort, alla niondeklasser i hela Bollnäs kommun var med och spelade eller hejade på sina klasskompisar. Mellan matcherna skapades det tillfälle för deltagarna att hänga och få träffas över klass- och skolgränserna.

Det var jätteroligt att så många klasser deltog i år, turneringen är ett bra sätt att samla elever från olika platser och skolor och skapa en härlig gemenskap säger Joel Sundström, fritidsledare på Bollnäs kommun.

Matcher spelades under hela dagen och vid 22.30 avgjordes finalen. Vinnare av Hönan Agda 2023 blev klass 9F från Lust och Lära med lagnamnet Sörbäckens akademi.

Två tjejer som spelar innebandy

Turneringen arrangeras av fritidsledarna i Bollnäs kommun tillsammans med elever som går Barn och fritidsprogrammet på Torsbergsgymnasiet, som en del i deras ledarskapsutbildning.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 12.54