Bollnäs bokmässa – Hälsinglands stora bokfest

Lördag 6 maj klockan 11-16 är det återigen dags för Hälsinglands stora bokfest i kulturkvarteret. Årets tema för bokmässan är landsbygd. På barnens del av bokmässan firar vi Emil i Lönneberga 60 år.

Välkommen att lyssna på författare och föreläsare, strosa runt bland mässborden och kika in i konsthallen. På mässgolvet kan du träffa över 60 utställare från Hälsingland och Gästrikland.

Program på Stora scenen

På stora scenen kommer det vara flera författarbesök. Först upp är Vibeke Olsson, som är aktuell med den avslutande boken i serien om sågverksarbetaren Bricken.

Författarna Anna-Clara Tidholm, Viveka Sjögren och Helene Rådberg från det litterära nätverket BLÄCK kommer delta i ett samtal om att höra hemma någonstans.

Sist upp på scenen är journalisten Lisa Röstlund. Hon fick priset Guldspaden 2022 för sin granskande bok Skogslandet, som handlar om striderna kring skogsbruket i Sverige.

Barnens bokmässa

Bokmässan är också en dag för barnen. På barnens del av bokmässan firar vi Emil i Lönneberga utomhus i Colliniparken. Det var 60 år sedan den första boken om Emil gavs ut.

I parken kan barnen bland annat pyssla, tälja och leka i Lilla Gästgivars röda små stugor. Det blir även allsång med låtar från Emils värld, ledd av Torsbergsgymnasiets estetprogram.

Utställning i konsthallen

Illustratören Lina Blixt kommer ställa ut sina verk under namnet ”Mörkrets väsen” i Bollnäs konsthall, 29 april-6 maj. Hon håller även en tecknarworkshop den 6 maj. Lina är aktuell med illustrationer i böckerna Skräxikon och Korpen, som riktar sig till barn och unga.

Ljusnanscenen

I år finns en helt ny scen i programmet – Ljusnanscenen. Där kommer tidningen Ljusnan ha spännande samtal med lokala kulturutövare.

Se hela programmet för Bollnäs bokmässa: bollnas.se/bokmassa

Bollnäs bokmässa arrangeras av Bollnäs bibliotek med stöd av Ljusnan, Region Gävleborg och Kulturrådet.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 12.33