Karnevalståg, musikföreställning och roliga aktiviteter under Förskolans dag

Igår firade 220 barn födda 2017 från Bollnäs kommuns förskolor Förskolans dag i strålande väder.

Dagen började med bio där barnen fick se den populära filmen Mamma Mu hittar hem och mumsa popcorn. Kulturskolan bjöd sen på musikföreställning med sång och rörelser.

Barn kollar på föreställning

Till lunchen serverade kostenheten korv med bröd och festis. Lunchen bjöd även på massa lek uppe på Onbacken där barnen kunde testa på motorikbana och leka med gymnastiksnören. Från Kulturhuset gick sen karnevalståget med alla barn och lärare genom stan ner till Långnäs.

Barn leker med satäntyg
Barn leker med satäntyg

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Nicklas Fredriksson var också på plats och deltog i aktiviteterna.

Förskolans dag är en viktig dag att fira för att uppmärksamma det fantastiska jobb som görs i våra förskolor säger Nicklas Fredriksson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Fordonskul på Långnäs

På Långnäs möttes barnen av flera stora och coola fordon. Räddningstjänsten var på plats med tre brandbilar och en polisbil. Teknik-, service- och fritidsenheten visade upp en av sina stora fordon som sopar gatorna. Barnen fick testa sitta i bilarna och prata med brandmännen och polisen.

Barn kollar på brandbilar
Barn leker med satäntyg
Barn leker med satäntyg

Borab var också på plats med sina sopsamlarmonster, där barnen efter de fikat fick sortera och slänga sitt skräp i rätt "monster". Många av Bollnäs kommuns förskolor har så kallad "Grön flagg". Grön Flagg är förskolans arbete för en hållbar utveckling och är även en självklar del av det dagliga arbetet. Borabs sopsamlarmonster var ett roligt sätt för barnen att sopsortera.

Dagen avslutades med ett besök av Glassbilen, något som uppskattades av både barnen, lärarna och alla andra som var på plats på soliga Långnäs.

Dagen blev verkligen en succé för alla barn och vuxna som deltog. Samarbetet mellan våra olika förvaltningar och bolag har gjort att vi kunnat erbjuda en toppendag med både lärande och lek i fokus för våra barn säger Madeleine Lind, rektor för Björktjäras förskolor.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 11.36