Brand på Kvarnvägen 4 – boende evakueras

Det brann i en lägenhet på Kvarnvägen 4 i Bollnäs tidigt på söndagsmorgonen, i fastigheten finns seniorlägenheter och ett LSS-boende. Räddningstjänsten har släckt branden och avslutat sin insats.

Vi och Bollnäs Bostäder arbetar nu med att hitta ersättningsplatser för de boende som behöver det. Bollnäs kommuns krisledning är sammankallad och aktiverad.

- Situationen är omtumlande för många av de boende, våra medarbetare i inom äldreomsorgen och funktionsstöd, samt Bollnäs Bostäder arbetar intensivt med att stödja dem som drabbats, det handlar om att lugna och trygga, tillgodose vård- och omsorgsbehoven men också om att hjälpa med kaffe och frukost. Vårt viktigaste uppdrag nu är att se till så att vi kan lösa vårt uppdrag mot dem som har stöd från Bollnäs kommun som hemtjänst, hemsjukvård och LSS, säger kommunchef Helena Tillstrand.

Den aktuella fastigheten ägs av kommunala fastighetsbolaget Bollnäs Bostäder.

- Vi har medarbetare på plats och undersöker just nu behovet av evakueringslägenheter och skapar en plan för de hyresgäster som inte kan flytta tillbaka till sina hem, säger vd Lars Åsberg.

För uppgifter om skadeläge hänvisas till hälso- och sjukvården, Region Gävleborg.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 11.19