Om branden på Kvarnvägen 4

En person omkom i branden i en lägenhet på Kvarnvägen 4 i Bollnäs på söndagsmorgonen och anhöriga är underrättade. Flera personer fördes också till sjukhus för undersökning och behandling.

I fastigheten finns seniorlägenheter och ett LSS-boende. Räddningstjänsten kunde släcka branden under morgonen och insatsen är avslutad. Med anledning av branden sammankallades och aktiverades Bollnäs kommuns krisledning.

- Att en person omkommit är oerhört tragiskt, mina tankar går till nu nära och kära, säger kommunchef Helena Tillstrand.

Vi och fastighetsägaren Bollnäs Bostäder arbetar nu med att hitta ersättningsplatser för de hyresgäster och boende som behöver det, men just nu tyder det mesta på att de allra flesta kommer att kunna flytta tillbaka igen redan idag och de närmaste dagarna.

Under dagen har Bollnäs kommuns medarbetare inom äldreomsorg och funktionsstöd, samt Bollnäs Bostäders personal, arbetat intensivt med att stödja dem som drabbats. Det har handlat om att lugna och trygga, samt tillgodose vård- och omsorgsbehov för de som är i behov av det.

- Nu ser vi tillsammans med Bollnäs Bostäder över vilka personer som behöver evakueringsboende, samt säkrar att de som är i behov av vård och omsorg får det, säger Helena Tillstrand.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 11.19