Sommarlov i Bollnäs - hundratals gratis aktiviteter för barn och unga

Under kommande sommarlovsveckor kommer barn och unga kunna delta i massor av aktiviteter och evenemang gratis runt om i Bollnäs kommun.

Låna sport- och fritidsutrustning gratis av Fritidsbanken på Solrosen, testa på hinderbana, skate eller bara kom och häng. Vi kommer även ha simskola utomhus i Arbrå. På Långnäs kommer du kunna se teater, cirkus och delta i roliga aktiviteter flera dagar i veckan.

Alla aktiviteter och evenemang hittar du på bollnas.se/lov.

Folkets Park, Långnäs

Bollnäs gröna pärla Långnäs kommer bubbla av härliga aktiviteter flera dagar i veckan under sommarlovet. Det kommer bland annat arrangeras bollkul, cirkus, teater, spelevent och pyssel. Varma dagar kan du bada eller ta en glass i skuggan vid den tillgänglighetsanpassade badstranden.

Förutom aktiviteter för barn och unga kommer det arrangeras en del större evenemang för alla smaker, med såväl lokala som långväga artister.

Lilla Gästgivars

Lilla Gästgivars är en miniatyr av Världsarvsgården Gästgivars i Vallsta och ligger i Colliniparken, precis utanför Kulturhuset Bollnäs.

Här kan barnen skapa fritt och leka tillsammans och lära sig om Hälsingegårdarnas spännande historia. Under sommaren arrangeras bland annat olika pyssel och andra roliga aktiviteter.

Rörelse i fokus på flera platser runt om i kommunen

Simskola utomhus, hinderbana, styrketräning, vattenlekar och familjeträning är några av aktiviteterna som kommer finnas i Arbrå, Kilafors, Rengsjö och i Bollnäs under sommaren.

Fritidsbanken Pep Up – en mobil sommarturné

Fritidsbanken kommer åka runt på flera platser i kommunen med sin mobila fritidsbank – ett aktivitetssläp fylld med sport- och fritidsprylar. Du kommer kunna testa på olika aktiviteter och låna utrustning gratis på plats.

Solrosen bjuder in till spontanidrott

På Solrosen i Bollnäs finns bland annat en skatepark, en stor konstgräsplan, basketkorgar, aktivitetsbana och tennisplan. På Solrosen finns även Fritidsbankens stuga där du kan låna sport- och fritidsutrustning gratis. Den är bemannad av personal från Föreningsalliansen samt ferieungdomar under hela sommaren.

Håll koll på evenemangskalendern!

Alla aktiviteter och evenemang hittar du på bollnas.se/lov.

Om du anordnar en aktivitet eller ett evenemang, kom ihåg att lägga in i evenemangskalendern du med!

Sommarlov i Bollnäs - gratis aktiviteter för barn och unga, är ett samarbete mellan föreningslivet, Föreningsalliansen och Bollnäs kommun för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga i Bollnäs kommun.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 11.18