Eldningsförbud upphör

Från och med idag, måndag, 3 juli klockan 12.00 upphör det skärpta eldningsförbudet i hela Gävleborgs län. Beslutet innebär att det återigen är tillåtet att laga mat och grilla i skog och mark.

Regn har fallit i stora delar av länet de senaste dagarna. Det gör att Länsstyrelsen tillsammans med räddningstjänsterna i länet bedömer att det eldningsförbud som trädde i kraft den 13 juni inte längre behövs.

Elda med försiktighet

Det är viktigt att du har full kontroll över elden och att du har möjlighet att släcka den om det behövs. Använd gärna de fasta grillplatserna även nu när eldningsförbud inte råder i länet. En fast grillplats är enligt Myndigheten för kris och beredskap, MSB:

"En fast grillplats är en plats som är byggd för grillning och är avgränsad med till exempel betongrör eller sten. Runt den ska det också finnas en bred markyta med grus eller annat brandsäkert material."

Det räcker alltså det inte att själv lägga några stenar i en ring för att det ska räknas som en fast grillplats. Var alltid försiktig med eld i skog och mark. Ha alltid tillgång till vatten. Mer om att elda utomhus.

Om värmen kommer tillbaka kan förhållandena ändras fort och ett nytt eldningsförbud kan bli aktuellt. Håll dig uppdaterad i våra eller Länsstyrelsen Gävleborgs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommunikationskanaler.

 

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 11.10