Utökad busstrafik till Häggesta

Från och med 10 december kommer det att gå fler bussar till Häggesta för att ytterligare tillgängliggöra Bollnäs södra handelsområde.

Alla turer på busslinje 70 mellan Bollnäs och Kilafors kommer att köra via den nya Handelsgatan. Dessutom kommer 70-bussen åka extra turer enbart mellan Bollnäs resecentrum och den nya hållplats Varpen som vi ska bygga utmed Handelsgatan. Det rör sig om två extra turer som kommer att gå på vardagar och fem extra turer på lördagar.

– Vi har lyssnat på önskemålen av busstrafik till Bollnäs södra handelsområde och har därför möjliggjort för den här lösningen. Att de extra turerna trafikerar Nygatan är bra för de som bor i stadskärnan, säger kommunstyrelsens ordförande Abdullahi Cadaani (S).

Finansieringen är en fyrpartslösning mellan Bollnäs kommun, Hammarströms fastighets AB, ICA Maxi och X-trafik (Region Gävleborg). Om det här slår väl ut finns det möjligheter till att linjen blir en permanent stadslinje i framtiden.

Så går bussturerna

De extra turerna kommer att avgå från Bollnäs resecentrum mot Häggesta, svänga vänster i cirkulationsplatsen och följa handelsgatan tillbaka mot centrum för att sedan passera Brotorget vid Nygatan och svänga vänster vid Järnvägsgatan och åter till Bollnäs resecentrum. Se bilder nedan. Samtliga turer med busslinje 70 hittar du i X-trafiks tidtabeller Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. redan nu.

Kartbild med linjedragning.

Linje 70 till Häggesta

Kartbild med linjedragning.

Linje 70 mot Kilafors

Kartbild med linjedragning.

Linje 70 mot Bollnäs

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 oktober 2023 kl. 10.58